вівторок, 29 березня 2011 09:19

Акції шахти імені Засядька продадуть на біржі

Акції шахти імені Засядька продадуть на біржі

Фонд держмайна України в процесі завершення приватизації держпідприємства "Шахта ім. Засядька" (Донецька обл.) продасть 5% акцій на біржі, а 11% - на конкурсі.

Про це йдеться в повідомленні шахти з посиланням на голову ради організації орендарів шахти ім. Засядька Юхима Звягільського.

"Згідно з планом розміщення акцій, 11% буде реалізовано за конкурсом, 5% - на фондовій біржі, більше 0,5%, на суму понад 10 млн грн, буде виділено для пільгового продажу", - сказав Звягільський.

Решта акцій належатимуть організації орендарів.

Звягільський уточнив, що близько 13,5 тис. нинішніх і колишніх працівників шахти зможуть купити акції за 382,5 грн акції загальною номінальною вартістю 765 грн.

У рамках реорганізації орендного підприємства буде створено однойменне публічне АТ. У цілому планується випустити 1 млрд 971 259 000 простих іменних акцій номіналом 1 грн кожна. При цьому держава отримає акції на суму 326 563 000 грн, орендар - на 1 млрд 644 696 000 грн.

Згідно з повідомленням, за результатами незалежної оцінки, вартість державного майна на "Шахті ім. Засядька" становить 312 млн грн, вартість майна організації орендарів - 1 млрд 882 млн грн.

Шахта ім. Засядька є одним з найбільших в Україні виробників вугілля, і обладнана потужною когенераційної станцією.

Зараз ви читаєте новину «Акції шахти імені Засядька продадуть на біржі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути