Ексклюзиви
середа, 24 червня 2020 11:38

Як зміниться ціна на доставку газу в різних областях

З 1 липня мала відбутися друга фаза підвищення тарифів за доставку газу. Платіжки за доставку газу в липні мали зрости приблизно на 20%. Однак криза внесла свої корективи. 24 червня НКРЕКП має ухвалити рішення про внесення змін до "зимового пакета" постанов, який встановлює нові тарифи на розподіл газу, згідно з якими українцям виписуватимуть платіжні квитанції з липня.

Друга хвиля подорожчання буде істотно нижче, ніж планувалося раніше. Наприклад, якщо спочатку у АТ "Вінницягаз" вартість послуги за транспортування газу повинна була підвищитися з 1,07 грн до 1,31 грн (з ПДВ) за доставку 1 куб. м, тобто на 22%, то за фактом з 1 липня вона підвищиться на 6% – до 1,13 грн за доставку 1 куб. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іпотека стане доступнішою: Шмигаль повідомив про нові відсоткові ставки

Автор: ubr.ua
 

Зовсім не зміниться тариф у платіжках у клієнтів Донецькоблгазу, Київгазу, Коростишевгазу, Кременчукгазу, Тернопільміськгазу та Харківміськгазу, а вартість послуг Київоблгазу, Кіровоградгазу, Рівнегазу символічно підвищиться на 1%. Однак істотно подорожчають у липні платіжки для українців, яким доставляють блакитне паливо Мелітопольгаз (22%), Одесагаз (21%), Уманьгаз (17%), Гадячгаз (16%), Запоріжгаз (15%).

У червні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення і тепловиробників, яким НАК "Нафтогаз України" постачає газ у рамках спеціальних обов'язків, становитиме 2,142 грн за куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Як зміниться ціна на доставку газу в різних областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути