понеділок, 26 вересня 2016 13:45

Як змінилися споживчі звички українців - експерт

Як змінилися споживчі звички українців - експерт
inkazan.ru

За два роки українці змінили свої споживацькі смаки через зниження купівельної спроможності.

Основою щоденного меню для українців є картопля. Про це у Facebook написав директор Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.

"Крупи і картопля завжди були основою нашого раціону. Як відзначають виробники, після подорожчання популярної гречки ми переходили на рис, який зараз коштує 16 грн/кг. Ті, кому рис також не по кишені, більше купують макаронів вітчизняного виробництва, які коштують у середньому 9 грн 30 коп. за кілограм. Популярними є перловка, кукурудзяна, пшоняна і ячнева крупи. Основою щоденного меню для українців є картопля. Кілограм коштує в середньому 4,60 грн", - написав він.

За словами Дорошенка, показовим є скорочення споживання білого хліба і збільшення попиту на чорний. Телятину і свинину частіше замінюють курятиною.

"Ті, кому це не по кишені, отримують білки з яєць", - пише він.

На думку Дорошенка, тенденції не зміняться до кінця року і в 2017-му. Роздрібний товарообіг у 2014-му впав на 8,6%, торік скоротився на 24%.

"Його зростання у першому кварталі 2016 року на 3% поки що компенсувало нам тільки десяту частину наших втрат", - відзначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на продукти не зміняться - Гройсман

Раніше повідомляли, що у світі рекордно подорожчала їжа.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилися споживчі звички українців - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути