неділя, 16 травня 2021 10:33

Як погода в травні позначиться на цінниках фруктів: прогноз на сезон

Як погода в травні позначиться на цінниках фруктів: прогноз на сезон
Ціни на черешні, персики й абрикоси в Україні залежатимуть від погоди у травні. Фото: pixabay.com

Ціни на черешні, персики й абрикоси в Україні залежатимуть від погоди у травні. Але не піднімуться вище рівня 2020 року.

Якщо буде багато дощів, ми будемо мати багато черешні невисокої якості, ціна на неї буде значно нижча. Торік таку черешню продавали на ринках навіть від 25 грн/кг. Якісна черешня коштувала 60 грн/кг. Про це в ефірі програми "Зворотний зв'язок" розповіла менеджерка з комунікації Асоціації "Ягідництво України" Тетяна Смірнова.

Як зазначила експертка, щодо персиків і абрикосів погода також внесла свої корективи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огірки почали різко дешевшати

"Зазвичай ми бачимо багато імпортної пропозиції, особливо щодо персика, яка, по-перше, створює конкуренцію для української продукції. По-друге, дозволяє нам ласувати цими фруктами за доступною ціною. Якщо погода буде не дощова, ми все одно будемо мати певну частину недорогого товару. Якщо говоримо про дорогий товар, то абрикосів, на жаль, у нас щороку вирощують менше. Тобто ціна буде приблизно на рівні минулого року. Що стосується черешні, то за якісну черешню нам все одно доведеться платити щонайменше 50 грн за кілограм", - повідомила вона.

Кілограм полуниці у середньому продають по 200 грн. Сезон цієї ягоди цьогоріч затримується на два тижні. Причина - холодна весна. Окрім імпортної, на ринках уже з'явилась українська полуниця з парників. Ціни стартують від 100 грн.

Зараз ви читаєте новину «Як погода в травні позначиться на цінниках фруктів: прогноз на сезон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути