пʼятниця, 04 грудня 2020 16:17

Як отримати карантинну допомогу: роз'яснення

Як отримати карантинну допомогу: роз'яснення
Існують певні вимоги для отримання такої допомоги. Фото: pexels.com

Верховна Рада прийняла президентський законопроєкт № 4429 про виплату компенсацій бізнесу, який постраждав в період карантину. На 8 тис. грн одноразової допомоги можуть претендувати понад 1 млн українців. Підприємці отримають гроші у разі закриття, працівники – при звільненні.

Утім, існують певні вимоги для отримання такої допомоги. Працівник повинен бути офіційно оформлений на підприємстві, діяльність якого обмежується на період дії посиленого карантину, розповідає finance.ua.

ТОВ для отримання такої допомоги в переліку видів діяльності першим повинно мати той вид, який обмежується під час карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштувало уряду підтримати підприємців на час локдауну

Щоб отримати допомогу, треба зайти на портал електронних послуг "Дія", або встановити мобільний додаток. Потім на цьому порталі або в додатку пройти ідентифікацію за допомогою банкінгу-ID, заповнити номер банківського рахунку та очікувати виплату.

Верховна Рада підтримала законопроєкт президента Володимира Зеленського про соціальну підтримку застрахованих осіб у зв'язку з карантинними обмеженнями через Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Як отримати карантинну допомогу: роз'яснення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути