вівторок, 31 липня 2018 15:45

Як Коломойський з Боголюбовим виводили гроші з Приватбанку

Як Коломойський з Боголюбовим виводили гроші з Приватбанку
Від квітня 2013-го до червня 2014 року Коломойський і Боголюбов надали від імені банку субсидії приблизно на $2 млрд. Також уклали фіктивні кредити 46 українським позичальникам. Фото: Финансовый клуб

Приватбанк у Високому суді Лондона заявив, що Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов свідомо укладали фіктивні кредити для виведення коштів із фінустанови.

Компанії укладали договори про кредитування з Приватбанком на покупки товарів, які не узгоджувалися з їхньою діяльністю, пише zn.ua.

"Головний свідок колишніх власників банку, який дає показання за інструкціями, представленими Коломойським, визнає, що договори про постачання були частиною "Схем". Позиція свідка підтверджує звинувачення Приватбанку у тому, що Коломойський і Боголюбов були "мізками" і стояли за схемою", - йдеться у розпорядженні Високого суду Лондона.

Наприклад, компанія "Фоксар", яка займається консультаційними послугами у сфері бізнесу та менеджменту, взяла кредит на закупівлю австралійської марганцевої руди.

Консультант у сфері бізнесу та менеджменту "Інвестгруп" вирішив закупити екскаватори та колісні навантажувачі. Компанія "Гардер", яка спеціалізується на оптовій торгівлі паливом і мастильними матеріалами, придбала австралійську марганцеву руду.

Компанія з переробки молока "Трансмолоко" купила концентрат яблучного соку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський хоче відсудити собі Приватбанк

"Більш ніж 65% конкретних кредитів було надано протягом 2 робочих днів від моменту подачі запиту щодо отримання кредиту. Інші були схвалені протягом 7 робочих днів з моменту подання запиту. Ці проміжки часу не відповідали належним правилам обережності", - наголошують у Приватбанку.

Таким чином, від квітня 2013-го до червня 2014-го Коломойський і Боголюбов надали від імені банку субсидії приблизно на $2 млрд. Також уклали фіктивні кредити 46 українським позичальникам.

У Приватбанку заявляють про фіктивність ще 54 угод, де жодна зі сторін не здійснювала поставку товарів. Водночас угоди були підставою сплати позичальниками близько $1,91 млрд.

У грудні 2017-го Високий Суд Лондона постановив заарештувати активи колишніх власників Приватбанку Коломойського та Боголюбова в усьому світі. За словами Коломойського, це був тимчасовий арешт на час розгляду справи у суді.

Міжнародне детективне агентство Kroll виявило, що Приватбанк був об'єктом масштабних шахрайських дій, які завдали фінустанові збитків мінімум на $5,5 млрд. 4 липня Верховний Суд підтвердив зобов'язання Приватбанку щодо рефінансування кредитів, наданих Нацбанком.

Зараз ви читаєте новину «Як Коломойський з Боголюбовим виводили гроші з Приватбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути