понеділок, 05 жовтня 2020 11:18

Як дистанційно відкрити рахунок у банку: в НБУ запропонували новий спосіб

Як дистанційно відкрити рахунок у банку: в НБУ запропонували новий спосіб
Міністерство цифрової трансформації планує запустити цей механізм після проведення тестування функціоналу. Фото: pixabay

Для дистанційного відкриття рахунку відтепер достатньо мати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку "Дія".

Для цього потрібно встановити застосунок "Дія" на свій смартфон та верифікуватися для отримання цифрового паспорта або закордонного цифрового паспорта за допомогою Системи BankID НБУ, пояснюють у Національному банку.

Цифровий паспорт – це цифровий аналог паперових документів у мобільному застосунку "Дія". В електронному вигляді відображається інформація, яку містить ID-картка та біометричний закордонний паспорт громадянина України.

Використовувати цей метод банк зможе після підключення до систем Міністерства цифрової трансформації.

Загалом процес виглядатиме так:

- банк запропонує потенційному клієнту ідентифікуватися в "Дії" через Систему BankID НБУ;

- після вдалої ідентифікації у клієнта відобразяться цифрові документи, відповідно до даних, що містяться в державних реєстрах;

- через захищені канали банк отримає дані клієнта та додатково здійснить його фотофіксацію методом розпізнавання реальності особи;

- після цього клієнт зможе користуватися послугами банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У додатку "Дія" з'являться нові опції

Клієнт зможе поділитися копією цифрового паспорта або закордонного цифрового паспорта і у відділенні банку. Це зменшить час обслуговування клієнта, адже не потрібно робити копії документа, як це відбувається зараз.

Міністерство цифрової трансформації планує запустити цей механізм після проведення тестування функціоналу. Водночас банкам знадобиться час для підключення до систем Мінцифри та налаштування операційних процесів.

За допомогою додатку "Дія" можна буде зробити більше операцій. Кабінет міністрів вніс зміни до постанови щодо застосування відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у паспорті у формі картки та у закордонному паспорті. Тепер додаток можна використати у торгових мережах, банках, поштових відділеннях.

Зараз ви читаєте новину «Як дистанційно відкрити рахунок у банку: в НБУ запропонували новий спосіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути