У лютому 2019-го яйця продавали по 23,9 грн за десяток. Це на 13% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Тоді за десяток платили 27,5 грн.
Яйця подешевшали через збільшення обсягів виробництва, повідомила Pro-Consulting.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому продукти дорожчають
"Виробництво зросло через модернізацію та запуск нових виробничих об'єктів, оновлення поголів'я птиці, впровадження сучасних високоефективних систем годування", - наголосили у компанії.
З ринку зникли дрібні малоефективні підприємства через посилення конкуренції.
В Україні очікується зростання цін на хліб і борошняні вироби на 15%. Адже посіви під жито скорочуються. Зерно доводиться імпортувати. Через це житній хліб подорожчав за рік на 22%. Також на 10% може подорожчати гречка. Цукор зросте в ціні на 8-10% через скорочення площ посіву цукрових буряків.
Коментарі