пʼятниця, 26 жовтня 2012 09:40

Ахметов завів з Кіпру ще 1,5 мільярда для реконструкції "Західенерго"

Ахметов завів з Кіпру ще 1,5 мільярда для реконструкції "Західенерго"
"ДТЕК Західенерго" 18 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з "DTEK Holdings Limited". Фото: scm.com.ua

ПАТ "ДТЕК Західенерго" 18 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з "DTEK Holdings Limited" Company (Кіпр) на відкриття двох кредитних ліній в доларах під 9% річних на суму, еквівалентну 1,51 млрд грн.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель".

Для реконструкції енергоблоку ст. №5 Ладижинської ТЕС на шість років залучено суму, еквівалентну 952,50 млн грн. Для реконструкції енергоблокк ст. №8 Бурштинської ТЕС на сім років отримано 555,93 млн грн.

Передбачено, що погашення кредитів не може починатись швидше місяця нарахування інвестиційної складової до тарифу на електроенергію, встановленої НКРЕ з метою погашення даних кредитів.

На сайті Нацкомісії регулювання енергетики поки що немає постанови про введення інвестнадбавки для реконструкції саме цих енергоблоків. 22-26 червня НКРЕ прийняла низку постанов №№800-809 про затвердження інвестиційних складових тарифу для енергогенеруючих компаній групи ДТЕК. Розміри цих надбавок до тарифу становлять понад половину від коштів, які енергокомпанії отримують у вигляді кредитів від "DTEK Holdings Limited Company".

Починаючи з травня енергокомпанії з групи Ахметова отримали кредити у "DTEK Holdings Limited Company" на суму 8,45 млрд грн. При цьому ставка кредиту зменшилась від травневих 9,8% до 9%.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов завів з Кіпру ще 1,5 мільярда для реконструкції "Західенерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути