неділя, 16 вересня 2018 14:01

Ахметов придбав акції найбільшого виробника коксу

Ахметов придбав акції найбільшого виробника коксу
Гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков зацікавлений ​​у партнерстві з іншими компаніями, щоб замістити втрачені на окупованій території. Фото: proxy10.online.ua

Група "Метінвест" Рината Ахметова стала акціонером ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" - найбільшого виробника коксівного вугілля в Україні.

В липні "Метінвест" разом з 4 іншими співінвесторами домовилися про придбання до 100% частки в кількох підприємствах. Найбільш значущими з яких є ПАТ "Покровське" і фабрика "Свято-Варваринська", повідомляється у офіційному звіті компанії.

Частка "Метінвесту" в новопридбаному бізнесі дорівнює 24,99%. Купівельна ціна акцій, придбаних "Метінвестом", становила 190 млн дол. з максимальною розстрочкою на шість років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця повинна враховувати інтереси бізнесів і стан економіки при ухваленні рішення про зростання тарифів - глава Кабміну

"Додатково "Метінвест" зможе придбати решту 75,01% від інших співінвесторів при виконанні своїх гарантованих зобов'язань первісним продавцям і отримання всіх відповідних урядових та інших дозволів. В даний час керівництво оцінює фінансові наслідки цих транзакцій", - йдеться у звіті.

Група "Метінвест" опосередковано стала акціонером ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" - найбільшого виробника коксівного вугілля в Україні.

Гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков в одному з інтерв'ю повідомив, що зацікавлений ​​у партнерстві з іншими компаніями або придбанні нових активів. В такому разі група зможе замістити свої підприємства, що лишилися на окупованій території Україні. Управління ними акціонери втратили з 15 березня 2017 року.

"Ми шукаємо якесь партнерство, СП або злиття і поглинання. Ми також шукаємо деякі вугільні активи, бажано на місцях в Україні", - сказав гендиректор.

"Метінвест" - вертикально-інтегрована група з видобувних і металургійних підприємств, які розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами "Метінвесту" є "СКМ" - 71,24% і "Смарт-холдинг" - 23,76%.

Шахтоуправління "Покровське" до останнього часу входило в промислово-фінансову групу "Донецьксталь", основним власником якої є Віктор Нусенкіс.

"Покровське" в 2017 році отримало чистий прибуток 2,16 млрд гривень проти 0,58 млрд гривень чистого збитку в 2016-му, видобуток рядового коксівного вугілля зріс на 1% - до 4,35 млн т.

"Покровське" в січні-червні 2018 року збільшило видобуток рядового вугілля на 10,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року - до 2,157 млн ​​т.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов придбав акції найбільшого виробника коксу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути