четвер, 18 квітня 2013 11:00

Ахметов отримав контроль над найбільшим приватним газовидобувачем

Ахметов отримав контроль над найбільшим приватним газовидобувачем
Рінат Ахметов контролюватиме "Нафтогазвидобування". Фото: ipress.ua

Донбаська паливно-енергетична компанія, яка входить до групи СКМ Ріната Ахметова, збільшила частку в найбільшому приватному газодобувному підприємстві України "Нафтогазвидобування" з 25% до близько 50%.

Про це стало відомо 17 квітня на зборах акціонерів "Нафтогазвидобування", пише "Forbes.ua" із посиланням на близьке до одного з акціонерів компанії джерело.

Частину своїх акцій "ДТЕК" продав депутату від Партії регіонів Нестору Шуфричу, який займав раніше посади заступника секретаря РНБО та міністра надзвичайних ситуацій. Який саме пакет акцій тепер належить "ДТЕК" - рівно 50% або більше 50% - джерело уточнити не змогло.

У департаменті зовнішніх комунікацій "ДТЕК" вчора ввечері не змогли відповісти на питання, пославшись на пізній час. У прес-службах Шуфрича і Миколи Рудьковського, якому належить 25% акцій "Нафтогазвидобування", відмовилися коментувати підсумки зборів акціонерів.

Як відомо, у лютому була підготовлена угода з продажу "ДТЕК" 25% акцій "Нафтогазвидобування", що належать Миколі Рудьковському, колишньому міністру транспорту, а зараз - народному депутату від Партії регіонів. Рудьковський продав 25%-у частку за 125 млн доларів.

Після проведених угод "ДТЕК" сконцентрував близько 50% акцій "Нафтогазвидобування", близько 25% залишилося у Рудьковського і стільки ж - у Шуфрича.

Крім того, збори акціонерів затвердили нового керівника підприємства - Ігоря Щурова, главу "ДТЕК Нафтогазу", який змінить на цій посаді в.о. голови правління Валерія Барішпіля.

Нагадаємо, що "Нафтогазвидобування" була заснована в 1999 році Рудьковським у партнерстві з Петром Порошенком. На початку 2000 - 50%-ва частка Порошенко в проекті перейшла Нестору Шуфричу.

Підприємство розробляє Семеринківське родовище в Шишацькому районі Полтавської області. У 2011 році виручка компанії зросла на 25%, до 1,25 млрд гривень.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов отримав контроль над найбільшим приватним газовидобувачем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути