пʼятниця, 08 липня 2011 21:13

Ахметов придбав шматок "Запоріжсталі"

Ахметов придбав шматок "Запоріжсталі"

"Метінвест", який входить в СКМ Ріната Ахметова, придбав 50% групи "Індустріал", якій належить більше 50% "Запоріжсталі".

Про це повідомляє "Економічна правда" з посиланням на прес-службу "Метінвесту".

"Метінвест" вступила в бізнес групи "Індустріал", який включає в себе, в тому числі, управління і володіння більше 50% акцій комбінату "Запоріжсталі", - йдеться в повідомлені.

Як зазначає компанія, група" Індустріал" продає "Метінвесту" 50% відповідних активів групи "Індустріал", а "також уклала угоду про управління спільним бізнесом".

Крім того, "Метінвесту" надано опціон з викупу решти 50% в гірничо-металургійному бізнесі групи "Індустріал".

СКМ належить 71,25% "Метінвесту", "Смарт-Холдингу" Вадима Новинського - 23,75%, Clarendale Limited Володимира Бойка - 5%.

Midland Resources Holding Limited, якою володіють Едуард Шифрін і Олександр Шнайдер, в травні 2010 року продала до 50% акцій "Запоріжсталі" через російську інвесткомпанію "Трійка Діалог".

ЗМІ повідомляли, що близька до Ахметова кіпрська Luxe Holding підписала договір купівлі-продажу контрольного пакета акцій "Запоріжсталі".

Проте, в кінці цього ж місяця акціонери "Запоріжсталі" продали даний пакет акцій новому власнику через російський інвестбанк "Трійка Діалог".

Luxe Holding оскаржила такі дії акціонерів "Запоріжсталі" в Лондонському суді.

На початку серпня компанія Rodman & Renshaw повідомила, що виступала фінансовим радником акціонерів "Запоріжсталі" при проведенні операції з продажу 50% акцій комбінату неназваному інвестору.

При цьому СКМ заперечує наявність судових претензій до власників "Запоріжсталі" щодо продажу комбінату і спростовує, що коли-небудь група або особисто Ахметов підписували якісь договори на купівлю акцій меткомбінату.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов придбав шматок "Запоріжсталі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути