четвер, 07 березня 2013 16:33

Ахметов домовився про купівлю чверті акцій "Нафтогазвидобування"

Ахметов домовився про купівлю чверті акцій "Нафтогазвидобування"
Фото: scm.com.ua

СКМ бізнесмена Ріната Ахметова досягла принципової домовленості про придбання пакета акцій компанії ПрАТ "Нафтогазвидобування" у розмірі 25%.

Про це повідомила прес-служба СКМ.

"Група СКМ - один з найбільших споживачів природного газу в країні - обсяги нашого щорічного споживання перевищують 6 мільярдів кубометрів. Тому ми зацікавлені в придбанні газодобувної компанії в Україні і в подальших інвестиціях в її розвиток. Ми разом з іншими акціонерами будемо працювати над тим, щоб "Нафтогазвидобування" у перспективі як мінімум подвоїла обсяг видобутку, який зараз становить 700 мільйонів кубометрів. Це не тільки дозволить нам як інвестору контролювати одну з найбільших статей витрат наших промислових активів, але і допоможе країні зменшити залежність від імпорту газу - зробити крок в сторону енергонезалежності", - зазначив гендиректор СКМ Олег Попов.

Згідно з повідомленням, операція буде закрита після отримання всіх необхідних дозволів, в тому числі в антимонопольних органах.

На даний момент по 16,65-16,7% акцій компанії належать кіпрським Wolford Holdings Limited, Winburg Investments Limited, Vediston Management Limited, Actovent Investments Limited, Foloux Consulting Limited, Alfredo Trading Limited.

Раніше, "Forbes" писав, що "ДТЕК" Ахметова готується до купівлі 25% акцій "Нафтогазвидобування" у Миколи Рудьковського.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов домовився про купівлю чверті акцій "Нафтогазвидобування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути