пʼятниця, 18 листопада 2011 20:43

Я би не радів з низької інфляції в Україні - експерт

Я би не радів з низької інфляції в Україні - експерт

Низькі темпи інфляції в Україні свідчать про вплив стагнації світової економіки.

Таку думку висловив перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярослав Жаліло в ефірі Першого ділового каналу.

"Протягом цього року, очевидно вийдемо на дуже невеликий показник інфляції, навіть нижчий, ніж заплановано бюджетом. Хоча я би не став дуже радіти із цього приводу. Це може бути ознакою депресії, яка поширюється і на Україну. Інфляція, особливо в режимі післякризового відновлення, швидкого зростання, мусить бути - це ніби змащувальний матеріал для економіки", - сказав він.

За його прогнозом, наступного року інфляція не перевищить 10%.

"Якщо наступного року ми розраховуємо на більш високі темпи зростання, відповідно це має супроводжуватися більш високими темпами інфляції. Але у рамках позитивного прогнозу можемо утриматися в рамках 10%", - вважає експерт.

Жаліло також виділив основні позитивні та негативні показники української економіки цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейська криза "заразила" Угорщину

"Якщо брати цей рік, то показники більш-менш позитивні. Я вважаю, що найбільш тішить показник відновлення інвестиційної активності: інвестиції за 9 місяців цього року виросли на 20%. Причому більша частина - це інвестиції у промисловість", - зазначив він.

"Але є показники, які тривожать. Вони пов'язані із продовженням зменшення депозитів населення в гривні. Це і продовження другий місяць поспіль негативного сальдо інтервенцій Національного банку. Це і певні ризики в банківському секторі: кредитування майже не відновлюється. І це погіршення зовнішньоторговельного балансу", - додав Жаліло.

Зараз ви читаєте новину «Я би не радів з низької інфляції в Україні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути