Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2021 12:01

5 порад, які допоможуть економити навіть з низькою зарплатою

5 порад, які допоможуть економити навіть з низькою зарплатою
Українцям радять відкрити рахунки у кількох банках. Фото: pixabay

Щоб контролювати власні витрати та заощаджувати більше, експерти радять завести різні картки, відмовитися від кредитів та економити на дрібних задоволеннях.

Як дожити до зарплати й не витрачати надто багато коштів, радить "Сьогодні".

Заведіть різні картки або конверти

Українцям радять відкрити рахунки в кількох банках. В одному відкладати гроші на мрію і не знімати кошти на інші покупки. На 2-му рахунку можна залишати гроші, наприклад, на подорожі, на 3-му - на поточні витрати.

"Таку ж систему можна повторити з конвертами. Перекладати гроші з одного в інший не можна. Якщо це сталося, то повернути в конверт потрібно обов'язково на 10 відсотків більше, ніж з нього брали. Але безготівкові кошти краще допомагають не заплутатися у фінансовому потоці. За допомогою банківських додатків можна легко фіксувати, на що ви витрачали гроші", - ідеться в матеріалі.

Економте на дрібних задоволеннях

Підхід розумних витрат допомагає відкладати до 30% заробітку. У цьому разі важливо відмовитися від якоїсь звичної, але необов'язкової статті витрат. Наприклад, перестати купувати каву "з собою" чи протеїнові батончики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безкоштовні платіжні картки та кешбек можуть зникнути: чому і коли це станеться

Приберіть "заничку" подалі

"Важливе вміння – не тільки заощаджувати гроші, але й зберігати їх. Тому кошти краще тримати якомога далі від рук і очей. Як варіант – покласти їх на банківський депозит в різній валюті", - каже фінансова консультантка Умида Самоенко.

Живіть невеликим коштом

Самоенко радить також відмовитися від кредитів.

Враховуйте несподіванки

Невелику суму радять відкласти на непередбачені витрати - ремонт пральної машини, похід до лікаря або термінову поїздку.

"Цю суму можна розрахувати так: скласти всі незаплановані витрати за останні пів року і розділити число на 5. А ще гроші легше збирати на мету, яка записана на папері. Додатковий мотиватор – встановлені строки та нагорода самому собі за те, що дотримав слова", - ідеться в матеріалі.

Загальні рецепти економії електроенергії - це енергозбереження та підвищення енергоефективності використовуваних приладів, розповів Gazeta.ua експерт із енергетики Геннадій Рябцев.

Зараз ви читаєте новину «5 порад, які допоможуть економити навіть з низькою зарплатою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути