пʼятниця, 26 січня 2007 11:36

477 гривень в середньому отримують пенсіонери в Україні

Cтаном на 1 січня 2007 року середній розмір пенсії в Україні складає 477 грн 77 коп. ($94,6). Індексація пенсій цього року проходитиме щокварталу. Про це заявив голова Пенсійного Фонду України Борис Зайчук.

За словами Бориса Зайчука, протягом 2006-го року до бюджету Пенсійного Фонду зі всіх джерел фінансування надійшло близько 72,2 млрд гривень, а загальний об"єм виплат склав більше 74 млрд грн. Голова Фонду повідомив також, що вже в березні близько 11 мільйонам пенсіонерів перерахують пенсії у зв"язку зі зростанням середньої заробітної плати.

Зараз в Україні середній розмір пенсії нижче за середню заробітну платню на 40%, проте в багатьох областях, зокрема, Рівненській, Житомирській, Чернівецкій, середня пенсія дорівнює середній зарплаті.

- Середня пенсія в деяких регіонах вища за ту зарплату, - додав Зайчук.

За даними ПФ на 2007 рік передбачено доходи в 191 млрд гривень, що дасть можливість повністю покрити видатки, передає Новий Регіон

Зараз ви читаєте новину «477 гривень в середньому отримують пенсіонери в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути