Ексклюзиви
середа, 29 січня 2014 10:13

ФДМ визначився, коли продаватиме "Турбоатом", "Азовмаш" і Одеський припортовий

ФДМ визначився, коли продаватиме "Турбоатом", "Азовмаш" і Одеський припортовий
ФДМ має намір у грудні приватизувати "Турбоатом", "Азовмаш" і ОПЗ. Фото: obozrevatel.com

У грудні 2014 року 99,57% акцій "Одеського припортового заводу" 75,22% акцій "Турбоатома" і 50% акцій "Азовмаша" будуть виставлені на приватизаційний конкурс з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону.

Про це свідчить план-графік, опублікований Фондом державного майна (ФДМ).

Названі підприємства внесені до переліку з 137 об'єктів груп "В" і "Г", запланованих до продажу в 2014 році. Його ФДМ затвердив своїм наказом 21 січня.

Водночас ФДМ уточнював, що для приватизації ОПЗ, "Турбоатому" та "Азовмаша" необхідно прийняття відповідного рішення Кабінету міністрів. Крім того, "Турбоатому" необхідно привести свою діяльність у відповідність до вимог закону про АТ.

Уряд запланував у держбюджеті-2014 зростання надходжень від приватизації до 17 млрд грн, а Бюджетний комітет запропонував збільшити їх ще на 1,2 млрд грн.

"Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового устаткування та іншого енергетичного обладнання.

"Азовмаш" є керуючою компанією Групи компаній "Азовмаш", холдинговою компанією якої є кіпрська AZOVMASHINVEST HOLDING LIMITED (володіє 50% "Азовмаша").

ОПЗ, крім виробництва хімічної продукції, що знаходиться на березі Чорного моря і в кінці йде з Росії аміакопроводу, займає монопольне становище на ринку послуг з перевалки. Близько 90% виробленої заводом продукції експортується.

Зараз ви читаєте новину «ФДМ визначився, коли продаватиме "Турбоатом", "Азовмаш" і Одеський припортовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути