четвер, 08 червня 2023 06:57

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ всипали ворогу біля Мар'їнки

ЗСУ всипали ворогу біля Мар'їнки
На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка, завдавши йому значних втрат. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 470-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби на фронті відбулося 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 8 червня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Авіація сил оборони вчора завдала 23 удари по районах зосередження особового складу та чотири рази вдарила по зенітно-ракетних комплексах противника. Нашими захисниками було знищено чотири ворожих розвідувальних дрони. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, дев'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки РФ, п'ять складів боєприпасів, два зенітно-ракетних комплекси та радіолокаційну станцію противника", – йдеться у повідомленні.

На Мар'їнському напрямку наші захисники відбили численні атаки противника в районі міста Мар'їнка, завдавши йому значних втрат.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямках Оріхово-Василівки, Іванівського та Північного, але успіху не мав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти втратили першу лінію оборони на Херсонщині – ISW

На Авдіївському напрямку ворог здійснив невдалу спробу наступу у напрямку населених пунктів Авдіївка та Первомайське.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби агресор вів безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 7 червня становили 212 030 окупантів. Лави "200-х" поповнили ще понад 880 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Було також знищено російський штурмовик Су-25.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ всипали ворогу біля Мар'їнки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути