Ексклюзиви
понеділок, 03 квітня 2023 14:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський висловився про контрнаступ ЗСУ і зробив попередження росіянам

Зеленський висловився про контрнаступ ЗСУ і зробив попередження росіянам
Президент Володимир Зеленський висловився про очікуваний контрнаступ ЗСУ. Фото: ОП

Сили оборони готуються до контрнаступу та деокупації захоплених Росією територій України.

Якщо окупанти не підуть самостійно, вони будуть знищені. Про це заявив президент Володимир Зеленський журналістам під час поїздки до Ягідного на Чернігівщині 3 квітня, пише "Укрінформ".

"Що стосується нашого просування вперед на фронті, я не можу сказати, коли ми будемо готові до дуже конкретних речей", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потребує двох речей для контрнаступу – міністр оборони

Президент підкреслив, що Сили оборони готуються, щоб бути сильними в бою і звільняти землю.

"Я не говоритиму про конкретні речі, тому що ми не можемо дати можливість терористам з РФ підготуватися до наших методів і кроків з деокупації. Але ми це зробимо, і вони повинні знати це. У них ще є час піти звідти, інакше ми їх знищимо", – додав Зеленський.

Очікуваний контрнаступ Збройних сил України може розпочатися у квітні-травні поточного року за кількома напрямками, заявляв міністр оборони Олексій Резніков.

Водночас країни-партнери не мають вважати майбутній весняний контрнаступ ЗСУ вирішальним, вважає міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ ЗСУ може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя Запорізької області. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати 84 км до захопленого Мелітополя, заявляв головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський висловився про контрнаступ ЗСУ і зробив попередження росіянам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути