понеділок, 03 лютого 2020 18:28

Зеленський розповів про майбутній обмін полоненими

Зеленський розповів про майбутній обмін полоненими
Зеленський очікує узгодження списків полонених. Фото: ВВС

Найближчим часом президент Володимир Зеленський очікує узгодження списків для повернення полонених українців із тимчасово окупованих територій.

"Обмін наших полонених, я би його назвав – повернення українських громадян додому, – це одна з наших пріоритетних глобальних задач. Можна сказати, наша місія, з якою, мені здається, ми непогано справляємось", - сказав президент на спільному брифінгу з президентом Туреччини 3 лютого, передає "Українська правда".

Зеленський повідомив, що переговори щодо обміну тривають у Мінську в рамках Тристоронньої контактної групи щодо осіб, які перебувають за ґратами і у підвалах ОРДЛО, та з Росією. У Мінську українська сторона вже віддала в роботу свій список.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пропонує США активізуватися в деокупації Донбасу і Криму

"Там готується список, він дуже великий. Я думаю, найближчим часом будуть дати першої частини. Чому першої, тому що дійсно там (в ОРДЛО) дуже багато людей. Другий трек – це розмова з російською стороною щодо обміну полонених, які знаходяться в Криму чи на території РФ. Там теж почалась робота. Я впевнений, що теж найближчим часом будуть дати. Вся наша команда над цим дуже важко але таки працює", - сказав президент.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у понеділок, 3 лютого. Церемонія зустрічі відбулася у Маріїнському палаці.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про майбутній обмін полоненими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути