Ексклюзиви
понеділок, 29 березня 2021 00:26

Зеленський обговорить ситуацію на Донбасі з лідерами "нормандської четвірки"

Зеленський обговорить ситуацію на Донбасі з лідерами "нормандської четвірки"

Президент України Володимир Зеленський планує обговорити ситуацію на Донбасі та наступні кроки задля досягнення миру з лідерами країн "нормандської четвірки".

Про це заявила речниця Зеленського Юлія Мендель в ефірі програми "Взгляд с Банковой" на телеканалі "Дом".

"У п'ятницю загинули 4 українців. Саме тому президент ініціював невідкладне позачергове засідання підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи. Він також має намір обговорити ситуацію і подальші кроки щодо досягнення миру на Донбасі з лідерами країн "нормандської четвірки", - розповіла Мендель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель 4 бійців ЗСУ: Кулеба закликав світ засудити ескалацію на Донбасі

За її словами, загострення ситуації особливо помітно на тлі перших місяців режиму припинення вогню, коли "вперше за роки бойових дій на Донеччині й Луганщині кількість поранених і вбитих зменшилася в десятки разів".

26 березня у районі селища Шуми російські війська обстріляли з мінометів українські позиції. Через обстріл загинули 4 українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обговорить ситуацію на Донбасі з лідерами "нормандської четвірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути