Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 16:30

Заборону російських серіалів найбільше підтримали на заході України - соцопитування

 

За даними соцопитування, 30% українців бачать наступ на свободу слова, 33% вважають, що в Україні забагато прокремлівських ЗМІ, а 38% не мають визначеної думки з цього питання.

Такі дані опитування, проведеного в лютому Київським міжнародним інститутом соціології за фінансування Міністерства іноземних справ Данії ("Даніда") та NED (США) оприлюднив "Детектор Медіа".

Крім того, українці не підтримують введені обмежувальні заходи щодо російського контенту:

- 44% не підтримують заборони російських телеканалів (підтримують – 37%);

- 46% не підтримують заборони російських соціальних мереж (підтримують – 30%),

- 53% не підтримують заборони окремих артистів і російських фільмів (підтримують – 29%).

Найбільше підтримують заходи керівництва щодо обмежень на заході України.

Заборону на російські серіали/соціальні мережі/російських артистів підтримують на заході України лише трохи більше половини населення (52-56%).

Уже в центрі України щодо заборони російських каналів переважає підтримка рішення, то у випадку серіалів, артистів і соціальних мереж більшість проти такого кроку.

На півдні і сході більшість – проти обмежувальних заходів на російські телеканали, серіали/артистів й соцмережі.

Між тим, запровадження квот на українську мову на радіо і ТБ підтримують 33% українців, не підтримують – 43%.

"Підтримка квот знижується із заходу на схід: якщо серед жителів західних областей 50% прихильно ставляться до цього (проти – 24%), то вже в центрі – 36% (проти 39%)", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соціологи показали, як українці ставляться до війни на Донбасі

Зазначається, що на півдні і сході України більшість населення (57% і 67%) виступає проти запровадження квот (а підтримують – відповідно, 22% і 14%).

Всеукраїнське опитування проводилося 5-21 лютого. Опитали 2043 респондентів, які проживають у 110 населених пунктах України. Їх опитували у домівках респондентів із використанням планшетів.

Вибірка стратифікована, чотириступенева. До вибірки не включали окуповані території сходу та Крим. Статистична похибка – до 3,3%.

Венеціанська комісія порекомендувала популяризувати державну мову в Україні. Нацменшинам України потрібно адаптуватися до нових мовних статтей закону про освіту. Про це у своєму зверненні до президента України заявила письменниця Лариса Ніцой.

Зараз ви читаєте новину «Заборону російських серіалів найбільше підтримали на заході України - соцопитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути