пʼятниця, 29 червня 2018 20:50

Захарченко пригрозив миротворцям ООН

  Захарченко заявив про намір вбивати миротворців ООН. Фото: Bigmir
Захарченко заявив про намір вбивати миротворців ООН. Фото: Bigmir

Бойовики ДНР будуть стріляти по миротворцям ООН, якщо вони з'являться на Донбасі за сценарієм України.

Відповідну заяву зробив лідер сепаратистів Олександр Захарченко, відео з його словами опублікував в Twitter користувач Necro Mancer.

"Без узгодження з ДНР, ЛНР місія ООН входити сюди не буде. Інакше, якщо вони хочуть увійти за українським сценарієм, вони будуть перетворюватися в мішені. У нас просто стане більше противників. Чим більше противників, тим простіше стріляти, і цілитися не треба" , - сказав Захарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фото бійців, які загинули у День Конституції

Київ наполягає на тому, щоб можлива миротворча місія була достатньо чисельною та перебувала, зокрема, на тій ділянці українсько-російського кордону, яку з 2014 року контролюють сепаратисти. Крім того, до складу миротворців не мають входити росіяни чи союзні сили з країн ОДКБ.

Росія ж, навпаки, виступає за те, щоб миротворча місія перебувала лише на лінії фронту між ЗСУ та силами невизнаних ДНР та ЛНР, й, крім того, механізм введення миротворців узгодили з владою "республік".

Зараз ви читаєте новину «Захарченко пригрозив миротворцям ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути