Ексклюзиви
пʼятниця, 17 липня 2020 20:44

Затримали зрадника, який влаштовував псевдореферендум на Луганщині

Затримали зрадника, який влаштовував псевдореферендум на Луганщині
Чоловік хотів перебратися за лінію зіткнення. Фото: СБУ

У Луганській обл. затримали одного з ключових організаторів антиконституційного референдуму про створення ЛНР.

Він є колишнім українським чиновником. Багато років працював на керівних посадах в органах внутрішніх справ. Очолював управління транспорту Луганської міськради. Навесні 2014 року приєднався до терористів, повідомляє СБУ.

Чоловік отримав посаду так званого голови координаційної народної ради Луганської обл. Він займався організацією та проведенням в регіоні псевдореферендуму. Зраднику не вдалося довго втриматися на керівних позиціях у сепаратистів. Незабаром його відтіснили інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський втік від запитання про загострення на Донбасі

"За оперативною інформацією, протягом декількох років колишній чиновник намагався займатися бізнесом на тимчасово окупованій території. Однак згодом він усвідомив відсутність будь-яких перспектив у так званій ЛНР, вирішив отримати закордонний паспорт, придбати нерухомість і легалізуватися на контрольованій урядом території України. Під час ретельно спланованої операції співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисника в Сіверськодонецьку", - йдеться в повідомленні.

Фігуранту повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

З початку поточного тижня під контролем комплексної комісії ЗС РФ проводиться ротація кадрових російських офіцерів командного складу з'єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК оперативного угруповання російсько-окупаційних військ.

Зараз ви читаєте новину «Затримали зрадника, який влаштовував псевдореферендум на Луганщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути