вівторок, 07 листопада 2017 18:29

За рік війна закінчиться, бо Росія деградує - генерал-майор

За рік війна закінчиться, бо Росія деградує - генерал-майор
генерал впевнений, що через рік Україна звільнить Донбас. Фото ukrinform.ua

Директор Київського військового ліцею ім. Богуна Герой України Ігор Гордійчук розповів про шляхи завершення війни на Сході.

Про це він розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

"Операція "Анаконда" працює на поступове ослаблення Росії шляхом економічних санкцій і щодня дає свої результати. Її не видно – але спеціалісти все відчувають і бачать. Радянський Союз розвалився, тому що в його економіки не стало грошей, точно так само розвалиться режим Путіна. Я не вважаю, що він на роки, думаю, це питання найближчого року. Адже Росія кожного дня деградує, а ми кожного дня розвиваємося. Зараз ми набагато сильніші. І от коли настане ця точка перетину – ми на розвитку, а вони на спаді, – тоді й буде перемога!" - сказав генерал-майор.

На думку військового, збройним шляхом Донбас і Крим недоцільно визволяти.

"Ми будемо проводити деякі військові операції обмеженими силами на обмежених ділянках – як булавочні уколи в серце. Головне, що у нас стратегія правильна. Але ми не готові, не готуємося та й не маємо права готуватися іти в атаку на Москву чи куди там закликають ці псевдопатріоти. Ми просто бережемо кожну людину. Навіщо нам втрачати наших найкращих синів? Ми й так уже стількох втратили! Тим, хто кричить: "Ура-ура, давай на Москву!" я відповідаю: "Шановний, якби ти хоч раз сходив в атаку або реально, а не десь поблизу, побув в окопі, коли постійно луплять "Гради" чи "Урагани", дуже сумніваюсь, що ти потім говорив би щось подібне!" - сказав командир розвідників, які захищали Савур-Могилу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук розповів про українців, якими потрібно пишатись.

Генерал-майор Ігор Гордійчук (позивні - "Сумрак" і "Гордей") очолює Київський військовий ліцей ім. Богуна вже півтора року. Протягом 12 діб у серпні 2014 року розвідники Гордійчука утримували контроль над Савур-Могилою, відбиваючи нічні штурми бойовиків. Полковник був неодноразово контужений, але позицій не покинув. Коли цю людину-легенду знайшли, думали, що він мертвий, тому що не було півчерепа. В моргу Дніпропетровського госпіталю побачили, що ворушиться. Він втратив пам'ять, не пам'ятав нічого і його абсолютно випадково в госпіталі знайшла дружина. Переніс кілька операцій. Указом президента України Петра Порошенка від 21 жовтня 2014 року Гордійчуку було присвоєно звання Герой України.

Зараз ви читаєте новину «За рік війна закінчиться, бо Росія деградує - генерал-майор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути