Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2016 15:18

Взводи бойовиків звільняються зі служби через затримку зарплати

Взводи бойовиків звільняються зі служби через затримку зарплати
Фото: ukr.media

На окупованих територіях Донбасу зросла кількість відмов у проходженні служби рядових військовослужбовців так званих ДНР та ЛНР.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"Незважаючи на активні заходи російського керівництва щодо підбору особового складу для служби у 1 та 2 армійських корпусах, відмічається зниження їх укомплектованості. Це зумовлюється збільшенням кількості військовослужбовців, які масово пишуть рапорти на звільнення. Останнім свідченням цього є ситуація, яка склалася в шостому окремому мотострілецькому полку, де цілі взводи висловлюють бажання припинити контракти та звільнитися" - сказав Скібіцький.

За його словами, військовослужбовці не хочуть продовжувати служити в лавах незаконних збройних угруповань через затримку виплат, їх недостатній розмір та велику кількість поранених і вбитих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики намагаються підібратись до Слов'янська

Скібіцький зауважив, що з початку поточного місяця бойовики втратили не менше 20 загиблими та 50 пораненими.

"З них 13 загиблих та 23 поранених є кадровими російськими військовослужбовцями", - сказав він.

Представник ГУР додав, що чисельність поранених і вбитих бойовиків зростає не внаслідок активних бойових дій, а від підриву на своїх же мінах.

Нагадаємо, вчора бойовики атакували бійців АТО з повітря.

Зараз ви читаєте новину «Взводи бойовиків звільняються зі служби через затримку зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути