середа, 06 грудня 2023 10:34

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ захопили позиції окупантів на Бахмутському напрямку

ЗСУ захопили позиції окупантів на Бахмутському напрямку
Російські війська зосереджені на відбитті раніше втрачених позицій під Бахмутом. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони України на фронті на Бахмутському напрямку захопили дві позиції, які раніше утримували частини російських повітряно-десантних військ.

ЗСУ здійснили контратаку поблизу Богданівки, йдеться у свіжому звіті аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Українські війська продовжували штурмові дії на південь від Бахмута. Здійснили контратаку поблизу Богданівки і захопили дві позиції, які раніше утримували частини російського 331-го повітряно-десантного полку ПДВ РФ", - сказано в повідомленні.

5 грудня російські війська продовжили локалізовані наступальні операції поблизу Бахмута, але не зробили жодного підтвердженого просування. Українські сили натомість відбили щонайменше 11 штурмів ворога поблизу Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відкинули росіян з позицій у Авдіївці - карти боїв

Артилерійські підрозділи ЗСУ та оператори безпілотників знищують приблизно 80% російської техніки під час російських штурмів.

"Російські війська зосереджені на відбитті раніше втрачених позицій під Бахмутом і використовують штурмові загони "Шторм-Z" для сильного лобового удару. Більш професійні підрозділи, насамперед ПДВ і чеченські елементи потрібні ворогу для пошуку прогалин в українській обороні", - пояснюють експерти.

Росіяни поступово просуваються через руїни Мар'їнки Донецької області. Ворог уже, ймовірно, контролює більшу частину забудованої території міста, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ захопили позиції окупантів на Бахмутському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути