понеділок, 18 грудня 2023 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ просунулись на кількох напрямках - свіжі карти боїв
9

ЗСУ проводять наступальні та оборонні операції одразу на кількох напрямках фронту. Зокрема просунулися в районі Синьківки на Куп'янському напрямку та успішно контратакували на схід від Невельського під Авдіївкою на Донбасі.

Ситуація в Харківській та Луганській областях все ще непроста, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські окупанти безуспішно атакували на Куп'янському напрямку поблизу Синьківки, Стельмахівки, на схід від Петропавлівки, в напрямку Лимана біля Макіївки та на схід від Тернів. Сили РФ також безуспішно пішли в атаку на захід від Ягідного.

Геолокаційні кадри від 17 грудня свідчать, що українські війська нещодавно просунулися в районі Синьківки на Куп'янському напрямку.

ЗСУ просунулися на Куп’янському напрямку та контратакували біля Авдіївки
Фото: understandingwar.org
ЗСУ просунулися на Куп’янському напрямку та контратакували біля Авдіївки
ЗСУ просунулися на Куп’янському напрямку та контратакували біля Авдіївки
ЗСУ просунулися на Куп’янському напрямку та контратакували біля Авдіївки
ЗСУ просунулися на Куп’янському напрямку та контратакували біля Авдіївки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали роботу української заміни дронів Shahed

Російське джерело стверджує, що 16 грудня армія РФ наступала біля Веселого, Роздолівки та Сакко і Ванцетті в 15 км на північний схід від Бахмута. 17 грудня ЗСУ атакували поблизу Бахмута в районі Іванівського, Кліщіївки та Північного.

Геолокаційні кадри показують, що російські війська нібито просунулися на північний захід від Хромового та в Курдюмівку. Загарбники безуспішно атакували поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

17 грудня російські війська продовжували наступальні операції поблизу Авдіївки. Геолокаційні кадри показують, що окупанти нібито досягли незначних успіхів поблизу Степового.

ЗСУ відбили щонайменше 17 російських атак на схід від Новобахмутівки, Степового, Авдіївки та щонайменше 13 поблизу Первомайського та Невельського. Росіяни намагалися наступати на місто колоною з 10 одиниць бронетехніки. ЗСУ знищили приблизно половину. Війська РФ регулярно підтримують наступ піхоти за допомогою бронетехніки, зокрема БМП. Потужні удари російських FPV дронів перешкоджають постачанню українських позицій.

Українські воїни 17 грудня контратакували під Авдіївкою. Геолокаційні кадри показують, що ЗСУ просувалися на схід від Невельського.

Російські блогери стверджували, що війська РФ нібито повністю контролюють всю Мар'їнку. в ISW не побачили візуального підтвердження цих заяв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ захопили позиції бойовиків на Світлодарській дузі: як це було, згадують учасники бою

ЗСУ відбили щонайменше 12 російських штурмів біля Мар'їнки, Побєди та Новомихайлівки.

17 грудня російські та українські війська продовжили позиційні бойові дії на кордоні Донецької та Запорізької областей. Російські блогери стверджують, що армія РФ протягом зими пробуватиме просунутися до Новодарівки та Рівнополя.

Українські війська здійснили 15 грудня незначне просування на захід від Вербового. Російські "воєнкори" стверджували, що українські сили здійснили серію контратак у районі Вербового. Російський блогер стверджував, що війська РФ продовжували атакувати поблизу Вербового, Роботиного та Новопрокопівки і нібито просунулися у невизначеному районі.

Українські війська відбили російські атаки на захід від Вербового, Роботиного та Новопокровки.

Українські війська утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. ЗСУ продовжують перекидати підкріплення на східний берег Дніпра.

Російський блогер стверджував, що особовий склад армії РФ на Херсонському напрямку скаржився на відсутність транспорту для евакуації поранених і відсутність систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) для захисту евакуаційних груп від українських безпілотників.

Під Кринками діють підрозділи російського 2-го мотострілецького батальйону.

В окупованому Маріуполі тисячі людей проходили через злочинну російську фільтрацію.

Окупанти знесли будівлю райвідділу поліції, в якому був пункт фільтрації та катівня, щоби "замести" сліди своєї діяльності, розповів в коментарі "24 каналу" депутат Маріупольської міськради Дмитро Забавін.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ просунулись на кількох напрямках - свіжі карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути