пʼятниця, 11 жовтня 2024 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ потрапили в засідку на Курщині - Forbes

ЗСУ потрапили в засідку на Курщині - Forbes
Україна використовує у Курській операції одні з найкращих бригад і батальйонів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У РФ ЗСУ потрапили в жорстоку засідку в Курській області, втративши свою найціннішу техніку.

6 серпня українські війська вторглися в Курську область Росії, а 12 вересня окремі українські сили розпочали друге вторгнення з метою з'єднатися з головними силами і затиснути тисячі російських військ між українськими загарбниками і кордоном, пише Forbes. Аналітик Девід Акс у своєму матеріалі зазначив, що ЗСУ, схоже, застрягли на південь від міста Веселе і потрапили там у засідку.

"У районі 20 вересня українські сили з бойовими машинами "Мардер" німецького виробництва, шведськими бойовими машинами CV90 і танками Strv 122 рушили головною дорогою, що з'єднує Веселе з Глушковим. Однак там вони зіткнулися зі 106-ю повітряно-десантною дивізією", - сказано в повідомленні.

Використовуючи міни, артилерію, протитанкові ракети і безпілотники, росіяни відбили атаку українців 20 вересня, а також наступні атаки, пише Акс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики Deep State повідомили невтішні новини з Курського напрямку

"На відеозаписі з безпілотника, опублікованому 106-ю повітряно-десантною дивізією цього тижня, показано 15 або 16 знищених українських машин, включно з деякими з найкращих бойових машин українців: один або два CV90, Marder, M-2, а також Stryker", - йдеться у статті.

Україна використовує у Курській операції одні з найкращих бригад і батальйонів.

"Однак навіть ці елітні формування насилу пробиваються через Веселе і Глушково. А доти, доки українці не зможуть просунутися головною дорогою, що з'єднує ці населені пункти, їхня мета - зустріч з основними своїми силами - так і залишатиметься нереалізованою", - зазначає аналітик.

Росіяни також зазнають значних труднощів на цій ділянці. Вони також у величезній кількості втрачають техніку. Водночас проблема в тому, що у росіян набагато більше техніки, яку вони можуть втратити.

7 серпня росіяни заявили, що українські війська увійшли у Курську область РФ і закріпилися у прикордонній зоні.

Видання The Washington Post повідомило, що Україна взяла під контроль газовимірювальну станцію "Суджа" у Курській області.

Президент Володимир Зеленський офіційно заявив про операцію у Курській області. На Курщині створили військову комендатуру.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ потрапили в засідку на Курщині - Forbes». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути