понеділок, 12 квітня 2021 14:55

ЗСУ показали місце, звідки вбивали воїнів у Шумах

ЗСУ показали місце, звідки вбивали воїнів у Шумах
Терористи "ДНР" розмістили снайпера на водонасосній станції. Фото: pixabay.com

У мережі оприлюднили кадри аерозйомки з водопомпової станції, з якої російські терористи розстріляли 4 і поранили ще 2 українських воїнів під Шумами на Донеччині.

Облаштування позицій і використання об'єкту критичної інфраструктури як воєнного видно навіть просто на Google Maps зі звичайного смартфону. Згадана помпова станція забезпечує питною водою міста: Майорське, Горлівку, Донецьк і Маріуполь. Відтак використання її як воєнного об'єкта категорично заборонено міжнародним гуманітарним правом, пише пресслужба 10 гірсько-штурмової бригади ЗСУ у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від обстрілів окупанта загинув український воїн

"Навіть у війни є правила. Розстрілювати поранених з об'єкта критичної інфраструктури, убивати тих, хто поспішає пораненим на допомогу, це, без сумніву, поза правилами. Чудово розуміючи, що в станцію ніхто не буде застосовувати артилерію, ніхто не буде її руйнувати, вони почуваються безкарними. Але відповідати рано чи пізно за скоєне доведеться", - переконані воїни ЗСУ.

Крім цього, військові звернулися до окупантів у своєму дописі.

"Може, саме з остраху відповісти за воєнні злочини Росія в листопаді 2019 року й відкликала свій підпис під Додатковим протоколом до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року щодо жертв міжнародних збройних конфліктів? Бійтеся. Бійтеся та очікуйте. Розплата неминуча", - пишуть у повідомленні.

Упродовж минулої доби, 11 квітня, у районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ показали місце, звідки вбивали воїнів у Шумах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути