неділя, 11 серпня 2019 18:30

ЗСУ відмовляється від радянських радіостанцій

ЗСУ відмовляється від радянських радіостанцій
В армії міняють радянські радіостанції / фото: Вікі

До кінця 2019 року Збройні сили України повністю відмовляться від використання застарілих радіостанцій радянського зразка на бронетанковій техніці.

"Зараз продовжується переоснащення броньованої бойової техніки на сучасні засоби радіозв'язку. До кінця цього року ніде в Збройних силах України не буде радянських радіостанцій на бронетанковій техніці", - заявив начальник Військ зв'язку ЗСУ Володимир Рапко.

Як один із головних успіхів він відзначив стабільну роботу системи зв'язку в районі проведення ООС. За його словами, вона "на порядок вища, ніж це було у 2014-2016 роках".

Наразі на 30% замінені шасі засобів доставки пошти служб фельд'єгерсько-поштового зв'язку на нові бойові броньовані машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна прицінюється до бразильських літаків-штурмовиків Super Tucano

Крім того, лінійні частини зв'язку, завдання яких полягає у тому, аби покрити всю Україну військовим стабільним радіозв'язком, завершується переоснащення новими цифровими радіорелейними засобами, що дасть змогу від Києва до Донецька та Одеси будувати військові лінії зв'язку і не опиратись на послуги операторів різних форм власності.

Міністерство оборони України замість українських "Дозор-Б" закуповує польські бронемашини Oncilla.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відмовляється від радянських радіостанцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути