середа, 21 листопада 2018 09:38

"Завжди перші": Україна відзначає День Десантно-штурмових військ

"Завжди перші": Україна відзначає День Десантно-штурмових військ
Десантно-штурмові війська відзначають професійне свято 21 листопада. Фото: inform.org

21 листопада в Україні відзначається День Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Гасло непереможних українських бійців "Завжди перші". Свято цього дня відзначається вже 2 рік поспіль, у день святого архістратига Михаїла, якого десантники багатьох країнах світу вважають своїм покровителем.

"Мужність і героїзм військовослужбовців Десантно-штурмових військ стали невід'ємною частиною новітньої історії України. Адже до ведення бойових дій на Сході нашої країни, з першого дня були задіяні всі військові частини Десантно-штурмових військ. Особовий склад неодноразово демонстрував високий бойовий дух, професійну підготовку, вірність і відданість Батьківщині", - привітав бійців командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський.

У російсько-українській війни загинули майже 500 десантників.

"Десантно-штурмові війська народились у період смертельних для України випробувань, у вогні кривавого протистояння російській агресії на Сході держави. Ви увібрали у себе не тільки кращі традиції минулого, а і бойовий досвід, незламний дух, мужність і самовідданість героїв-захисників України. Ваша головна якість - здатність виконувати найскладніші завдання в екстремальних умовах. Воїн-десантник є синонімом таких понять як честь, гідність, вірність обов'язон, доблесть", - привітав десантників командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали випробування "Кентаврів" у Чорному морі

Підрозділи Донецького прикордонного загону провели навчання з охорони та оборони узбережжя Азовського моря. Бійці зі складу сил і засобів протидесантної оборони Об'єднаних сил відпрацювали тактичні епізоди з виявлення та ліквідації диверсійних і розвідувальних груп десанту противника з моря.

Зараз ви читаєте новину «"Завжди перші": Україна відзначає День Десантно-штурмових військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути