пʼятниця, 09 лютого 2018 14:21

Вручив орден у барі: воєнком принизив вдову добровольця - волонтер

Вручив орден у барі: воєнком принизив вдову добровольця - волонтер
Воєнком вручив посмертний орден "За мужність" вдові у барі. Фото: Міністерство оборони України

Мережу обурила історія про вручення нагороди вдові загиблого воїна-добровольця: орденом "За мужність" воєнком міста Сватове нагородив жінку під час прибирання столів у барі, де вона працює адміністратором.

Про це розповіла волонтер і правозахисниця Ольга Решетилова, на своїй сторінці у Facebook.

"Атакішіев Сахіб Магеррам Огли сержант 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади. Азербайджанець за походженням, який добровільно пішов захищати Україну. 13 березня 2017 року Сахіб загинув в Авдіївці. А недавно президент України підписав указ про нагородження воїна орденом "За мужність" (посмертно)", - розповіла вона.

Волонтерка зазначила, що орден місцевому військкомові доручили вручити родичам воїна.

"Воєнком - підполковник Валентин Митров - привіз орден його дружині Маргариті за місцем роботи - до місцевого бару, де вона працює адміністратором. Там якраз прибирали столи після чергового застілля - обідали далекобійники і голосно грала музика", - додала Решетилова.

За її словами, воєнком "відвів вдову в дальній куточок, поклав на стіл орден, швиденько зачитав наказ і зробив кілька фото для звітності".

"Колеги вдови зрозуміли, що сталося, тільки після того, як почали розпитувати заплакану Маргариту. Обурені таким ставленням до загиблого земляка місцеві активісти подзвонили в Міністерство оборони, де їм порадили забрати у дружини Орден, самим організувати урочистості і вручити його повторно", - повідомила волонтер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Надія" для Донбасу: волонтери розповіли про те, чого не вистачає людям

У Міноборони "пообіцяли, що підполковник Митров у Сватове не назавжди, коли-небудь він піде на підвищення і буде переведений в інше місто".

"Сім'я Мітрова живе в ЛНР, а сам воєнком торгує військовими квитками і бухає до епілептичних припадків",- розповіли місцеві жителі.

Тепер держава виплачуватиме компенсації за наймання житла військовослужбовцям-контрактникам рядового, сержантського і старшинського складу. Для реалізації закону потрібні 786 млн 690 тис. грн на рік.

Зараз ви читаєте новину «Вручив орден у барі: воєнком принизив вдову добровольця - волонтер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути