Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2022 07:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог у паніці вивозить награбоване із Берислава

Ворог у паніці вивозить награбоване із Берислава
Автошляхами Херсонської області відзначається посилений рух вантажних та легкових автомобілів із награбованим майном. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На тимчасово захоплених територіях України окупанти продовжують порушувати закони та звичаї ведення війни. В населеному пункті Піски Старобільського району Луганської області представники так званої військової комендатури провели фільтраційні заходи проти місцевого населення.

Майже 30 громадян України викрали та вивезли у невідомому напрямку. Аналогічні заходи росіяни проводять і у населених пунктах вздовж автошляху Олешки – Нова Каховка Херсонської області, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 4 листопада.

"Крім того, автошляхами Херсонської області відзначається посилений рух вантажних та легкових автомобілів із награбованим майном. Значні пограбування відбуваються у Бериславі та прилеглих населених пунктах. Зокрема, з підприємств обслуговування електромереж вивозиться майно та ремонтна база. В населеному пункті Тополівка російські окупанти використовують як живий щит місцеву школу та дитячий садок, де розмістилось до 300 ворожих солдатів із технікою", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив хороші новини з передової

Тим часом у Росії керівництво Приморського краю змушене запроваджувати додаткові заходи безпеки та посилювати поліцейський режим. У місті Владивосток влада готується до можливих протестних проявів серед місцевого населення, яке висловлює невдоволення через проведені раніше мобілізаційні заходи та великі втрати представників регіону на війні в Україні.

На Луганщині в Міловому та Новопскові російські окупанти безпідставно затримують людей на один-два місяці.

Підрозділи росіян у регіоні розміщуються на підприємствах та в навчальних закладах. Проте освітній процес не перервано. Навпаки – юнаків і дівчат примушують відвідувати школи, де базуються військові.

Зараз ви читаєте новину «Ворог у паніці вивозить награбоване із Берислава». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути