Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2023 11:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог просунувся на кількох напрямках - свіжі карти боїв в Україні
8

Збройні сили України на південному фронті зберігають позиції на лівобережжі Херсонщини.

Активні бойові дії на Донбасі тривають на захід та північний захід від Мар'їнки, а також на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Побєди, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Нещодавно російські війська підтвердили наступ у районі Куп'янська. Відео з геолокацією за 24 грудня показало, що російські війська дещо просунулися на південний захід від Первомайського (на північний схід від Куп'янська). Російські та українські джерела заявили, що позиційні бої тривали на Куп'янському напрямку на північний схід від Петропавлівки, біля Синьківки, Стельмахівки (на північний захід від Сватового) та Новоселівського (на південний захід від Кремінної). А також у напрямку Лимана в районі Григорівки", - сказано в повідомленні.

Карти війни від ISW
Фото: understandingwar.org
Карти війни від ISW
Карти війни від ISW
Карти війни від ISW
Карти війни від ISW

Російські війська атакували поблизу Веселого в 20 км на північний схід від Бахмута 25 грудня, але не просунулися вперед.

Армія РФ просунулася на глибину до 500 м у межах Богданівки на північний захід від Бахмута та контролює 40% населеного пункту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту - свіже зведення

Російські та українські війська вели позиційні бої на північний захід від Бахмута у районі Богданівки; на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки; а також на захід від Бахмута в районі Іванівського та автомагістралі Т0504 Хромове - Часів Яр.

ЗСУ безуспішно атакували російські позиції на Горлівському напрямі 25 та 26 грудня. Російські джерела стверджують, що українські війська атакували поблизу Шумів у 9 км на північний захід від Горлівки. Де безуспішно намагалися захопити російські позиції на одному зі сміттєзвалищ Горлівки.

Відео з геолокацією від 25 і 26 грудня свідчать, що російські війська просунулися в північній частині Степового (на північний захід від Авдіївки), на північних околицях Опитного (на південний захід від Авдіївки) та в промисловій зоні на південний схід від Авдіївки.

Російські та українські війська продовжували позиційні бої у районі Авдіївки; на північний захід від Авдіївки в районі Авдіївського коксохімічного заводу, на схід від Новобахмутівки та в районі Степового та Очеретиного; у промисловій зоні; та на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського, Невельського та Сєверного.

Відео з геолокацією та офіційні заяви України та РФ свідчать про те, що російські війська взяли під контроль більшу частину Мар'їнки.

Бойові дії тривали на захід та північний захід від Мар'їнки та на південний захід від Донецька в районі Новомихайлівки та Побєди.

25 і 26 грудня тривали позиційні бої в районі Старомайорського, що на південь від Великої Новосілки, а також на північ від Приютного (на південний захід від Великої Новосілки) в районі кордону Донецької та Запорізької областей.

"Нещодавно російські війська підтвердили наступ у західній частині Запорізької області та продовжили позиційні бої з українськими військами 25 та 26 грудня. Відео з геолокацією, опубліковане 25 грудня, показує, що російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Роботиного", - зазначають аналітики.

Позиційні бої відбулися на південь Гуляйполя в 37 км на північний схід від Оріхового та біля Роботиного, Вербового, Новопрокопівки та Копані 25 та 26 грудня.

Тим часом ЗСУ зберігають позиції у лівобережній Херсонській області станом на 26 грудня, але ні російські, ні українські сили не досягли підтверджених успіхів у цьому районі.

Позиційні бої тривали на східному березі, у тому числі біля Кринок. Російські та українські джерела заявили, що українські війська продовжували завдавати ударів по тилових районах Росії на півдні України 25 та 26 грудня.

У ніч проти 27 грудня російські окупанти атакували ударними БпЛА типу Shahed із двох напрямків.

Били із Балаклави в окупованому Криму та з Приморсько-Ахтарська - Краснодарський край РФ, повідомило у середу зранку командування Повітряних сил ЗСУ.

Знищено 32 ворожі ударні БпЛА противника.

Зараз ви читаєте новину «Ворог просунувся на кількох напрямках - свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути