вівторок, 09 серпня 2022 09:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог активно штурмує Луганщину: Гайдай розказав про ситуацію в регіоні
5

Шахти на Луганщини опинилися на межі закриття через примусову мобілізацію Російської Федерації.

Водночас росіяни роблять все, аби позбавити Збройні сили України змоги посилити інші напрямки, заявив 9 серпня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Ворог застосовує усе наявне озброєння, аби змусити ЗСУ зосередити основні зусилля саме тут і не допустити будь-яких інших маневрів. Лише за минулу добу наші військові зупинили 10 спроб ворога штурмувати міста й села на межі Луганщини та Донеччини. Поблизу вісьмох населених пунктів намагалася працювати авіація окупанта", – ідеться в повідомленні.

Терористи завдали ракетного удару по області, здійснили дві спроби танкових атак, а також гатили по населених пунктах із мінометів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти взялися за дітей на захопленій Луганщині – Гайдай

Через примусову мобілізацію шахти Луганщини на межі закриття
Фото: t.me/luhanskaVTSA
Через примусову мобілізацію шахти Луганщини на межі закриття
Через примусову мобілізацію шахти Луганщини на межі закриття
Через примусову мобілізацію шахти Луганщини на межі закриття
Через примусову мобілізацію шахти Луганщини на межі закриття

Тим часом шахти Луганщини на межі закриття. Мова про підприємства вугільної галузі в містах, захоплених Росією 2014-го.

"Це, зокрема, Сорокине (Краснодон), Ровеньки та Довжанськ. Майже усіх, кого можна було відправити на фронт із шахт зазначених населених пунктів, вже мобілізували на початку вторгнення. Зараз кожна повістка – ще один крок до повної зупинки підприємств. Людей не вистачає. Всі знають, що з фронту не повертаються, тому опановують нові спеціальності, працюють за сумісництвом, виходять у додаткові зміни. Ситуація наближається до катастрофічної. Хоча хтось стверджує, що вони ще толком не починали", – додав Гайдай.

Шахтарів ледве вистачає для підтримки життєдіяльності підприємств. Уже почали запрошувати на роботу чоловіків із сусідніх областей РФ.

7 серпня окупанти атакували з повітря сім населених пунктів на межі Луганщини й Донеччини. Щодня росіяни намагаються створити собі сприятливі умови для посилення наступу. Для покращення тактичного положення противник вчергове намагався організувати наступ у районі Верхньокам'янського, однак вкотре відійшов.

Зараз ви читаєте новину «Ворог активно штурмує Луганщину: Гайдай розказав про ситуацію в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути