середа, 07 червня 2017 14:02

Питання України Захід розглядатиме в комплексі з Єменом і Сирією - військовий експерт

Питання України Захід розглядатиме в комплексі з Єменом і Сирією - військовий експерт
Питання України Захід розглядатиме в комплексі з Єменом і Сирією - військовий експерт Фото: inosmi.ru

Європа і США можуть почати тиск на Україну, щоб Київ пішов на компроміси у врегулюванні військового конфлікту на Донбасі. Це наслідок затяжної війни, неузгоджених дій української влади та зміни тактики Росії. Вирішувати подальшу долю України можуть в комплексі з Єменом на Сирією, вважає співголова громадської ініціативи "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Росія змінила тактику. Основний акцент перенесла на обстріли житлових кварталів. Обстріли терористами шкіл і лікарень не можна назвати ескалацією військового напруження. Це штучне нагнітання військового протистояння. Таким чином проросійські терористи намагаються тримати Україну в тонусі. Здійснюють це для створення інформаційної картинки і певних настроїв в українському суспільстві, що краще поганий мир, ніж така війна.

Кількість обстрілів на Донбасі трохи знизилася – до 30-40 за добу. Кремль хоче на тлі так званого тимчасового перемир'я звинуватити Україну в невиконанні Мінських домовленостей. Тоді у Москви буде карт-бланш апелювати до країн Заходу, як фактичних арбітрів, щодо скасування санкцій і тиску на владу Києва. Росія хоче примусити керівництво України виконати політичну частину Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Німеччини озвучив обнадійливі новини щодо Донбасу

Варто звернути увагу на підміну політичних векторів всередині так званих Д/ЛНР. Якщо раніше лунали абсурдні заяви Захарченка дійти до Києва і Лондона, то нині ніхто про це не говорить. Натомість у Донецьку і Луганську створюються так звані інтеграційні центри з метою підготувати підґрунтя для можливої інтеграції цих регіонів до РФ. Це політичний шантаж. З одного боку, лунають заяви про можливе входження цих територій у Росію. З іншого, йде конфронтація протистояння на Донбасі, щоб змусити Київ виконати умови Кремля. Це те, що називається гібридний характер війни – поєднання військового протистояння і дипломатичного тиску.

Існує великий ризик того, що Європа і США можуть почати тиск на Україну, щоб офіційний Київ пішов на певні компроміси у врегулюванні військового конфлікту на Донбасі. Це тривожна симптоматика, яка свідчить про те, що західні країни втомилися від невизначеності нашої влади і вимагатимуть іти на поступки. Припускаю, що питання України Захід розглядатиме в комплексі з Єменом і Сирією. США і ЄС хочуть завадити Росії створити біполярний світ із різними центрами впливу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія погрожує НАТО ядерною зброєю за Донбас і Крим

Буде спроба мінімізувати вплив Росії на територіях за межами пострадянського простору. Щоб досягнути цього, Захід намагатиметься прибрати подразник, яким для Росії є конфлікт на Донбасі. Тому можуть віддати Україну в сферу впливу РФ, щоб унеможливити експансію Росії за межами країн СНД. Україна – розмінна карта на світовій шахівниці. В цій ситуації багато залежатиме від позиції України: чи спроможні ми вести власну політику, а не пасувати на задвірках великої політики", - написав на своїй сторінці у соцмережі Дмитро Снєгирьов.

У районі проведення АТО тривають обстріли позицій ЗСУ. 6 червня зафіксували 85 випадків відкриття вогню по укріпленнях українських бійців.

Поранені 8 українських військовослужбовців.

Зараз ви читаєте новину «Питання України Захід розглядатиме в комплексі з Єменом і Сирією - військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути