Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2019 15:10

Військовим перерахують вислугу за участь в ООС

Військовим перерахують вислугу за участь в ООС
Військовим на передовій перерахують стаж до пенсії / фото: Факти

До 1 вересня 2019 року військовослужбовцям Збройних Сил України перерахують пільгову вислугу років за участь в операції Об'єднаних сил.

До початку проведення операції Об'єднаних сил військові ЗС України отримували надбавку за пільгову вислугу років за участь в Антитерористичній операції. Вираховувалася вона як рік за три. Але у зв'язку з закінченням АТО та початком ООС, вислуга перестала зараховуватися як пільгова.

Але бійцям, які брали участь в операції Об'єднаних сил з 30 квітня 2018 року і до сьогодні, перерахують пільгову вислугу років – 1 місяць за 3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців штрафуватимуть за носіння військового камуфляжу

Відповідно до розпорядження міністра оборони України від 4 червня такий перерахунок у військових частинах мають завершити до 1 вересня цьогоріч.

Верховна Рада ухвалила закон про військове каппеланство.

Для організації роботи капелланів залучатимуть всеукраїнський міжконфесійний дорадчий орган з питань військового капеланства, посадових осіб з питань військового духовенства і командування військових частин.

Зараз ви читаєте новину «Військовим перерахують вислугу за участь в ООС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути