вівторок, 01 жовтня 2019 12:23

Військові аеродроми прийматимуть літаки НАТО

Військові аеродроми прийматимуть літаки НАТО
Україна адаптує військові аеродроми до стандартів НАТО / фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ

Мережу українських військових аеродромів, вертодромів, а також злітно-посадкових майданчиків адаптують до стандартів НАТО.

У Повітряних силах завершується розроблення нормативно-правової бази щодо адаптації мережі військових аеродромів, пише АрміяІнформ.

Вже напрацювали низку змін до Правил визначення придатності до експлуатації аеродромів і злітно-посадкових майданчиків державіації України.

"Зміни розроблені на підставі узагальненої міжнародної практики сертифікації аеродромів і положень чинного Повітряного кодексу України, – повідомив начальник ІАС тилу логістики Командування ПС ЗСУ полковник Віталій Застава. – Крім того, у документі враховано результати досліджень із забезпечення безпеки польотів повітряних суден, а також нормативні документи, стандарти і практики Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО) і НАТО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські солдати показали вражаючі результати у горах

Правила містять вимоги щодо облаштування аеродромів і вертодромів, а також злітно-посадкових майданчиків із метою забезпечення безпеки польотів за визначених експлуатаційних мінімумів. В інженерно-аеродромній службі тилу логістики очікують, що новий документ набуде чинності ще до кінця року.

На Донбасі відбулися навчання українських прикордонників.

Військові відпрацьовували тактичні вправи та вогневу підготовку. Про це повідомляє прес-служба операції Об'єднаних сил у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Військові аеродроми прийматимуть літаки НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути