Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2019 12:51

Водіїв за хамство пільговикам каратимуть великими штрафами

Водіїв за хамство пільговикам каратимуть великими штрафами
За безпідставну відмову у проїзді пільговика перевізник буде платити 2550 грн. Фото: з відкритих джерел

Верховна Рада України у першому читанні прийняла проекту закону про посилення відповідальності за безпідставну відмову у пільговому перевезенні окремих категорій громадян.

Про це написала міністерка у справах ветеранів Ірина Фріз у Facebook.

"Згідно з даним законопроектом, за безпідставну відмову у проїзді пільговика перевізник буде сплачувати штраф у розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 2550 грн", - розповіла урядовиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовим запровадили нові премії

На сьогодні такий штраф лише 136 грн.

"Це вкрай важливий для всіх ветеранів законопроект. Адже багато з них стикаються із хамством і порушенням закону з боку водіїв, які паплюжать честь і гідність осіб, які заслужено отримали від держави пільги. Дякую від всієї ветеранської спільноти голові парламенту Андрію Парубію, який все-таки настояв на прийнятті цього важливого законопроекту, та всім депутатам, які підтримали цю ініціативу", - додала міністерка.

Депутати ВР прийняли закон, який скасовує звання прапорщика та старшого прапорщика, відповідно вводить рекрута та штаб-сержанта. Закон вбачає зміну відносин між підлеглими та ведення книги пам'яті.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв за хамство пільговикам каратимуть великими штрафами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути