середа, 08 травня 2019 21:01

У Львові попрощалися із 24-річним старшим сержантом Іваном Сакалем
5

24-річний Іван Сакаль воював на фронті з 2014 року
Фото: Мар'яна Чорнієвич
24-річний Іван Сакаль воював на фронті з 2014 року
24-річний Іван Сакаль воював на фронті з 2014 року
24-річний Іван Сакаль воював на фронті з 2014 року
24-річний Іван Сакаль воював на фронті з 2014 року

8 травня морпіха, старшого сержанта, командира взводу розвідки 24-річного Івана Сакаля везли додому через усю Україну. Він родом із села Завадівка Турківського району на Львівщині.

Година прощання у Львові повсякчас змінювалася, бо дорогою сотні людей виходили віддати останню шану воїну.

"Я не могла не прийти. Війна не обирає. Я сама мама двох бійців, зараз мої сини воюють на сході. Постійно моніторю новини. І обов'язково приходжу на прощання, коли вони, на жаль, трапляються", - розповіла Ольга Фітьо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Павлополем загинув десантник Володимир Коваль

Іван народився 27 червня 1994 року. На війні з 2014-го. Його остання ротація була для нього третьою по рахунку. Він служив у 137-му батальйоні 35-ї окремої бригади морської піхоти.

Він отримав кульове поранення 1 травня під час зіткнення із диверсійно-розвідувальною групою ворога. Прикрив собою бойових побратимів, врятувавши їх від загибелі. 5 днів лікарі боролися за його життя. Весь цей час молодий військовий був у комі. 6 травня о 10:45 в обласній клінічній лікарні Дніпра Іван помер.

"Пожертвував своїм життя, аби інші бійці могли вийти. До останнього був вірним присязі. І залишився вірним назавжди". - сказав побратим Андрій "Підлий".

Чин похорону воїна Івана Сакаля відбудеться 9 травня на його батьківщині. Вдома у нього залишилися батьки та молодший брат Михайло.

7 травня на Донбасі в зоні проведення ООС загинув захисник України Сергій "Скіф" Дрогін. Жив у Сєвєродонецьку Луганської області. Служив у складі 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" 53-ї окремої механізованої бригади.

Зараз ви читаєте новину «У Львові попрощалися із 24-річним старшим сержантом Іваном Сакалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути