пʼятниця, 17 січня 2020 15:25

Верховна Рада звернулася до влади Італії з приводу нацгвардійця Марківа

Верховна Рада звернулася до влади Італії з приводу нацгвардійця Марківа
ВР схвалила заяву до президента Італії щодо апеляції у справі Марківа. Фото: "5 канал"

Верховна рада ухвалила постанову про заяву у зв'язку з кримінальним переслідуванням старшого сержанта Нацвардії Віталія Марківа в Італії.

ВРУ з розчаруванням і глибокою стурбованістю сприйняла рішення суду міста Павія від 12 липня 2019 року стосовно Марківа, повідомляють УНН.

"Процес проходив у глибоко антиукраїнській атмосфері, докази сторони обвинувачення базувалися на чутках та упередженнях, суд відхилив запит на проведення огляду місця події на горі Карачун, а ймовірна причетність російської та проросійської сторони, присутніх там під час трагедії, не розслідувалась", - йдеться у заяві.

Автори заяви вважають, що справа Марківа продемонструвала порушення принципів верховенства права, гарантій на справедливий суд та презумпції невинуватості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Марківа: представники України та Італії провели переговори

У тексті вироку італійського суду не міститься прямих доказів, що однозначно би вказували на причетність Віталія Марківа до вбивства. Доказова база сторони обвинувачення будується на припущеннях та маніпулятивній інтерпретації фактів.

ВРУ звернулась до президента та парламенту Італії з проханням у рамках своїх повноважень забезпечити прозорість, об'єктивність та неупередженість апеляційного провадження стосовно Віталія Марківа.

Україна оскаржила вирок українського військовослужбовця Віталія Марківа, якого в Італії засудили до 24 років в'язниці. Апеляцію Україна подала 20 листопада, її розгляд Апеляційним судом округу Ломбардія очікується навесні 2020 року. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада звернулася до влади Італії з приводу нацгвардійця Марківа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути