Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 15:31

Верховна Рада не допустить на Донбас миротворців із проросійських країн - нардеп

Верховна Рада не допустить на Донбас миротворців із проросійських країн - нардеп
На Донбас не пустять миротворців із "проросійських" країн - нардеп. Фото: Військова панорама

Миротворчу місію ООН на Донбасі слід посилити підрозділами Збройних сил та Національної гвардії України, аби вона ефективно виконувала поставлені завдання.

Про це заявив народний депутат, член комітету з питань нацбезпеки і оборони Андрій Тетерук, передає "Укрінформ".

"Ми маємо розуміти, що йдеться про величезну територію, яка тимчасово окупована — 17,5 тисяч квадратних кілометрів у Донецькій та Луганській областях та 409 кілометрів неконтрольованого кордону між Україною та РФ. Якщо говорити про запропоновані 20 тисяч військовослужбовців та 4 тисячі поліцейських як миротворчий контингент, то, безумовно, цих сил буде недостатньо для виконання поставлених завдань. Єдиний спосіб не отримати місію на десятки років - ми маємо розглядати питання посилення миротворчої місії Збройними силами України та Нацгвардією, які на своїй території забезпечуватимуть усі завдання із забезпечення державного суверенітету", - сказав він.

Нардеп, говорячи про склад потенціальної місії, наголосив, що Верховна Рада України не надасть дозволу брати участь у миротворчому контингенті "країнам, які мають спільну з Росією систему управління як збройними силами, так і державними ресурсами".

Крім того, Тетерук зауважив, що в мандаті миротворчих місій прописують такі питання, як "формування цивільних адміністрацій, поліцейських органів, створення чи відновлення якихось збройних сил та інше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будуть відправляти "на підвал", без суду розстрілюватимуть" - політолог оцінив можливість страйків у ОРДЛО та Росії

"Нічого подібного в Україні робити звісно не потрібно, адже все, що ми маємо — це елементи інформаційної складової гібридної агресії РФ. І йдеться насправді про окуповану частину української території, на якій знаходяться громадяни України, що страждають від дій РФ. Тобто, ми маємо вести розмову про відновлення саме елементів української влади, які передбачені Конституцією та законодавством України", - сказав він.

Солучені Штати та Євросоюз мають посилити санкції проти Росії, якщо не буде розгорнута миротворча місія ООН на Донбасі. Про це повідомив американський дипломат, колишній заступник Генерального секретаря НАТО Александер Вершбоу.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада не допустить на Донбас миротворців із проросійських країн - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути