вівторок, 23 січня 2018 21:42

У Vodafone зробили заяву щодо зв'язку на Донбасі

  "Vodafone" працює на окупованих територіях Донбасу відповідно до українського законодавства. Фото: hindustantimes.com
"Vodafone" працює на окупованих територіях Донбасу відповідно до українського законодавства. Фото: hindustantimes.com

"Vodafone" працює на окупованих територіях Донбасу відповідно до українського законодавства.

Однак за тієї ситуації, що сталася, мобільний оператор далі продовжувати роботу в ОРДЛО не має бажання, заявив директор з корпоративного управління та контролю "Vodafone Україна" Олег Проживальський.

"Зв'язку з непідконтрольними районами Донецької області немає виключно через те, що всі три кабельні лінії, які у нас заходили в ту зону, було пошкоджено. З південного боку кабель пошкоджено вже давно та відновленню зараз не підлягає. Друге пошкодження – нещодавно відновлений нами обрив кабелю на лінії фронту. А третє пошкодження сталося на орендованій нами лінії, яка проходить уздовж залізниці, яку 11 січня було пошкоджено. Зараз у Донецькій області лінії просто знеструмлено, тому навіть якщо відновимо кабель на лінії фронту, зв'язок тут все одно не з'явиться", – зауважив представник "Vodafone".

За його словами, британська телекомунікаційна компанія Vodafone Group plc не пред'являла жодних претензій до мобільного оператора "Vodafone Україна" за роботу окупованих територіях Донбасу.

"Усі розуміють, як ми там працюємо, і що, по суті, йдеться швидше про певну гуманітарну місію, ніж про ведення бізнесу. Умови роботи на зазначеній території є погодженими з державними органами влади України. Ми працюємо дистанційно, не провадимо жодних робіт безпосередньо, а наші підрядні організації в разі потреби за домовленістю з усіма сторонами можуть здійснити якісь ремонтні роботи", – додав він.

В оператора мобільного зв'язку "Vodafone-Україна" не вийде відновити обірваний кабель на території "ЛНР", якщо кабель обірваний на непідконтрольній Києву території.

Зараз ви читаєте новину «У Vodafone зробили заяву щодо зв'язку на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути