середа, 08 грудня 2021 16:38

В Україні створять Центр відновлення миру

В Україні створять Центр відновлення миру
Центр відновлення миру повинен займатися реєстрами, збиранням фактів порушень прав людей на тимчасово окупованих територіях. Фото: УНІАН

Український національний центр відновлення миру презентують 15 грудня.

Про це повідомила віцепрем'єрка, міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, пише телеканал "Дом" у Telegram.

За словами Верещук, завданням відомства буде централізувати та впорядкувати процес документування фактів порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях і злочинів, пов'язаних з агресією Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден говорить про розплату Росії за можливу нову агресію проти України - огляд світової преси

11 листопада Ірина Верещук анонсувала реєстрацію центру відновлення миру до кінця 2021 року. Це елемент стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб на період до 2024 року.

Центр відновлення миру має займатися реєстрами, збиранням фактів порушень прав людей на тимчасово окупованих територіях, а згодом і юридичною допомогою людям щодо компенсацій за позовами проти Російської Федерації.

За прогнозом, центр має запрацювати з 2022-го. Кошти на його діяльність заклали до державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створять Центр відновлення миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути