середа, 22 грудня 2021 16:42

В РНБО назвали кількість російських військових на кордонах

В РНБО назвали кількість російських військових на кордонах
Біля кордонів України зібралося 122 тис. військових Росії, сказав Данілов. Фото: ukrinform.ua

Станом на 22 грудня біля кордонів України на відстані 200 км перебувають 122 тис. російських військових. На відстані 400 км - понад 143 тис.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу щорічної конференції послів України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави" 22 грудня.

"Щодо безпосередньо кількості військ. Сьогодні ми бачимо 122 тис. на відстані 200 км і 143 500 військових Російської Федерації на відстані 400 км від нашого кордону", - сказав Данілов.

Зазначив, що ситуація з 2014 року біля українських кордонів ніколи не була спокійною, але президент і найвище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії збирають найманців на Донбас "звільняти Новоросію" - ЗМІ

"Ми розуміємо, що там відбувається. Загострення не може відбутися миттєво, для цього треба готуватися. Усе це ми відстежуємо", - запевнив Данілов.

Він нагадав, що з 1 січня 2022 року набуває чинності закон "Про основи національного спротиву", що дасть змогу посилити обороноздатність країни.

"У нас додатково з'являються ресурси. І територіальна оборона за необхідності дасть відсіч агресору. Зброю треба тримати змащеною. Бажано нею не користуватися, але за необхідності всі громадяни знають, що треба робити", - наголосив секретар РНБО.

14 грудня Олексій Данілов заявив, що кількість російських військових, яка зараз скупчилася на кордоні з Україною, не становить загрози. Зазначив, що українська розвідка відстежує ситуацію і вона під контролем.

Зараз ви читаєте новину «В РНБО назвали кількість російських військових на кордонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути