пʼятниця, 23 березня 2018 18:56

В СБУ розповіли, коли завершиться АТО на Донбасі

В СБУ розповіли, коли завершиться АТО на Донбасі
"АТО буде продовжена до відновлення державних кордонів", - кажуть в СБУ

Антитерористична операція триватиме до відновлення державних кордонів України.

Про це зазначили у Службі безпеки України, передає "Інтерфакс".

"Нині, по суті, триває те, що відбувалося і раніше. Єдине - змінилося керівництво. Ми офіційно передали керівництво антитерористичною операцією військовим", - сказав заступник глави СБУ Віктор Кононенко, відповідаючи на запитання про необхідність продовження або припинення АТО у зв'язку з її переформатуванням.

Він додав: "Ми привели все в належний вигляд. А СБУ як брала участь, так і продовжуватиме на тих засадах, які були раніше".

Відповідаючи на запитання, чи означає, що припинення АТО як структурної складової операції Об'єднаних сил (ООС) не планується, Кононенко сказав: "Ні, не буде, все це буде продовжено до відновлення державних кордонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна з Росією: призначили командувача Об'єднаних сил

20 лютого президент Петро Порошенко підписав закон про деокупацію Донбасу.

У документі йдеться, що Росія організувала терористичну діяльність в Україні, веде збройну агресію. За ним, у випадку запровадження воєнного стану в Донецькій і Луганській областях і воєнних адміністрацій, припиняються повноваження обласної, районних і сільських рад. Координацію та контроль здійснює Об'єднаний оперативний штаб Збройних сил при керівництві Генштабу.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ розповіли, коли завершиться АТО на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути