понеділок, 19 березня 2018 14:17

У Парижі ідеологу ДНР Прилєпіну дали прочухана

У Парижі ідеологу ДНР Прилєпіну дали прочухана
Бойовик ДНР Прилєпін попав у сутичку в Парижі. Фото: Укрінформ

Українські активісти виступили проти російського пропагандиста Захара Прилєпіна на книжковому салоні в Парижі.

Українці протестували проти анексії Криму та заходу Прилєпіна, наголошуючи на його участі у бойових діях на боці ДНР та викривленні фактів у його книзі про події на Донбасі, передає "Укрінформ".

"Ми виставили плакати, щоб, по-перше, нагадати, що Крим належить Україні та був анексований Росією, і це сталося чотири роки тому 18 березня. По-друге, ми виступали проти Захара Прилєпіна, його участі у міжнародному книжковому салоні в Парижі, що є абсолютним абсурдом. Це присутність тут терориста, який воював проти українських солдатів на українській території", - повідомила "Укрінформу2 одна з активісток.

На книжковому заході Прилєпін представляв свою книгу про Донбас.

"Це обурило найбільше - до Франції, де проходить найзначніший салон книги в Європі, приїхав вбивця, людина, яка всім розповідає, як він формував загони вбивць, які приїжджають в Україну. І сьогодні Росія, яка є почесним гостем салону, вона представляє вбивцю і книги вбивці на своєму стенді. Це нас дуже зачепило, тому ми прийшли і представили свою позицію", - пояснила агентству ще одна представниця української громади, яка брала участь у протесті.

Активісти повідомили, що охоронці агресивно відреагували на їхню акцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніхто не казав, що письменник має бути вбивцею": Курков і Прилєпін посперечались через АТО

"Не знаємо, з чийого боку були ці охоронці – скоріше за все, з російського, хоч вони і сказали, що вони французи, але дехто з них розмовляв російською мовою", - вказали представники української спільноти у Франції.

Зазначається, що охоронці спочатку забрали з рук активістів плакати, коли ж ті витягнули нові, то вступили з ними у словесну суперечку.

Сутичка сталася 17 березня.

Російський письменник-пропагандист Захар Прилєпін заявив, що більшість російських найманців і поплічників терористів виїжджає з Донбасу воювати у Сирію, бо там платять більше.

Зараз ви читаєте новину «У Парижі ідеологу ДНР Прилєпіну дали прочухана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути