середа, 01 грудня 2021 14:45

У листопаді окупанти вбили шістьох українських військових
8

У листопаді в зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі троє військових загинули від рук ворожих снайперів, ще троє - від осколків снарядів. Також були дві не бойові втрати.

За місяць росіяни 222 рази обстріляли позиції Збройних сил України. 78 - із заборонених Мінськими домовленостями озброєнь. 19 бійців поранили.

Сергій "Лютий" Єлісєєв

Автор: facebook.com/128brigade
  Сергій Єлісєєв загинув внаслідок обстрілу бойовиків
Сергій Єлісєєв загинув внаслідок обстрілу бойовиків

2 листопада під Павлополем на Донеччині від кулі снайпера загинув сержант 128 окремої гірсько-штурмової бригади Сергій Єлісєєв. Виконував бойове завдання, на посту спостерігав за противником вночі.

Взяв позивний на честь сина

У лютому п'ять років тому народився його первісток. Взяв позивний на честь сина.

Сергій народився 17 січня 1990 року у Дніпрі. На війні з 2015-го. 2019-го звільнився з лав ЗСУ, але невдовзі знову підписав контракт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перша втрата листопада: на Донбасі загинув Сергій Єлісєєв зі 128-ої бригади

Поховали бійця у Дніпрі. Залишилися дружина, син, батьки, баба і прабаба, яка пережила Голодомор і Другу світову війну.

Віталій "Охотнік" Павлисько

Автор: @24th.brigade
  Підполковник Руслан Прусов загинув, підірвавшись на автомобілі на вибухівці, встановленій росіянами
Підполковник Руслан Прусов загинув, підірвавшись на автомобілі на вибухівці, встановленій росіянами

7 листопада загинув військовий 24-ї окремої механізованої бригади, сержант Віталій Павлисько. Із іншими військовими був на бойових позиціях поблизу села Новозванівки на Луганщині. У цей момент бойовики обстріляли з мінометів. Коли з іншими біг в укриття, одна з мін розірвалася поряд із бійцями. Отримав осколкове поранення несумісне з життям.

Загиблий - уродженець Яворова на Львівщині. На фронті - з 2015-го. 23 листопада мав святкувати 48 років. Служив у поліції. На війні займався розмінуванням об'єктів.

Міг отримати групу інвалідності. Відмовився, бо хотів служити

2017 року підірвався на розтяжці-"обманці". Коли знешкодив заряд, різко спрацював інший, ретельно захований. Більшість уламків прийшлись на спину. Робили операцію, але багато осколків не могли витягнути. Міг отримати групу інвалідності, але відмовився, бо хотів служити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість років захищав Україну на фронті - назвали ім'я загиблого воїна

Поховали на цвинтарі в Яворові. Залишилися батьки, дружина, дочка і син.

Вадим Федосєєв і Руслан Прусов

Підполковник Руслан Прусов і майстер-сержант Вадим Федосєєв із 79-ї окремої бригади Миколаєва загинули 12 листопада під час виконання бойового завдання в результаті підриву автомобіля на ворожому вибуховому пристрої біля села Нижньотеплого на Луганщині.

Вадим Федосєєв служив у складі миротворчої місії ООН у Югославії. Потрапив у полон до сербів

Автор: facebook.com/79AMBUA
  Майстер-сержант Вадим Федосеєв загинув, підірвавшись на автомобілі на вибухівці, встановленій росіянами
Майстер-сержант Вадим Федосеєв загинув, підірвавшись на автомобілі на вибухівці, встановленій росіянами

Майстер-сержант Федосєєв, 51 рік, народився в селі Бурилове Миколаївської області. Присвятив армії все життя. У 14 років грав у військовому оркестрі. Біля села розташовувалася військова частина. Був старшиною підрозділу. У 79-ту бригаду прийшов в 1992 році. Став командиром ремонтного взводу. Ремонтував парашути. Служив у складі миротворчої місії ООН в Югославії. Потрапив у полон до сербів, де його катували. 2001-го та 2004 року був у складі місії ООН у Сьєрра-Леоне. 2009-го вийшов на пенсію, але залишився працювати в частині. Після початку російської агресії мобілізували. Посада залишилася тою ж - начальник ремонтної майстерні парашутно-десантного та речового майна.

Поховали в рідному Миколаєві. Вдома залишилися дружина і дорослий син.

Руслан Прусов - 44-річний підполковник, начальник повітряно-десантної служби. Народився у Болграді на Одещині. Син українки і татарина. Військову науку опановував в Одеському інституті Сухопутних військ і Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського. За підготовкою був професійним парашутистом. Брав участь у боях за Донецький аеропорт взимку 2015 року.

Автор: facebook.com/79AMBUA
  Підполковник Руслан Прусов загинув, підірвавшись на автомобілі на вибухівці, встановленій росіянами
Підполковник Руслан Прусов загинув, підірвавшись на автомобілі на вибухівці, встановленій росіянами

Брав участь у боях за Донецький аеропорт

Поховали Руслана Прусова в Миколаєві. Залишилися дружина і дві доньки.

Уберт Мрачковський

19 листопада в районі Причепилівки на Луганщині від кулі снайпера загинув 33-річний старший солдат із Хмельницького снайпер Уберт Мрачковський. Служив у 8-му окремому полку спецпризначення. Куля влучила в голову. Припускають, за ним давно полював ворожий снайпер.

Автор: «Суспільне»
  33-річний старший солдат Уберт Мрачковський з Хмельницького загинув від кулі снайпера
33-річний старший солдат Уберт Мрачковський з Хмельницького загинув від кулі снайпера

Мрачковського 2006 року призвали на строкову службу у 80-ий окремомий аеромобільний полк. Залишився у війську, підписавши контракт на п'ять років. У хлопця рано померла мати. Виховувала тітка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинув військовий з Хмельницького

Коли розпочалася російська агресія, пішов на фронт добровольцем. Брав участь у боях за Савур-Могилу, був поранений. Повернувшись після лікування, брав участь у боях за Дебальцеве. Затягуючи пораненого побратима на БТР, отримав серйозне поранення. Ворожий ручний протитанковий гранатомет поцілив у броню машини, й осколок розірвав його легеню. 2016 року підписав контракт. Через рік став старшим розвідником-снайпером. Був одним із найкращих у своїй справі.

Затягуючи пораненого побратима на БТР, отримав поранення. Ворожий гранатомет поцілив у броню машини, й осколок розірвав його легеню

Указом президента України від 21 листопада 2021 року посмертно нагороджений орденом "За мужність" II ступеня. Орден "За мужність" ІІІ ступеня отримав у листопаді 2015 року.

Поховали у Хмельницькому. У нього залишилися тітка, дружина і двоє дітей.

Алі "Воїн" Алхаслі

Автор: Сторінка в Facebook Алі Наіба Алхаслі
  Азербайджанець Алхаслі Алі Наіб загинув від кулі снайпера
Азербайджанець Алхаслі Алі Наіб загинув від кулі снайпера

26 листопада від кулі ворожого снайпера загинув старший солдат Алхаслі Алі Наіб із Харкова. Йому було 29 років. Хлопця намагалися врятувати медики, але не змогли.

Алі Наіб Алхаслі народився 22 січня 1992 року у столиці Азербайджану – Баку. Займався бойовими мистецтвами. Був бійцем змішаних єдиноборств ММА. Мав 13 перемог і одну поразку. На рингу виступав у трусах із написом українською "Воїн". Такий позивний отримав у війську.
У Харкові одружився. 2018-го несподівано для друзів і рідних підписав контракт на службу і пішов на фронт. Вважав Росію спільним ворогом для України й Азербайджану. Як професійний спортсмен багато подорожував і опанував кілька іноземних мов.

Вважав Росію спільним ворогом для України й Азербайджану

26 листопада близько 16:00 був на бойовому чергуванні біля Новомихайлівки Мар'їнського району Донецької області в нього поцілив снайпер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йому було лише 29 - назвали ім'я вбитого на Донбасі воїна

"Спрацювала снайперська пара. Отримав дві кулі. Один снайпер поцілив у спину нижче бронежилету. Інший в ногу. Снайпери застосували тактику поранити, а потім добити. Це була не миттєва смерть. Помер за 20 хв на шляху до медпункту", — розповів його командир.

Поховали за мусульманським звичаєм у Харкові. Залишилися дружина, в Азербайджані - мати і молодший брат.

Тетяна Алхімова

Автор: novynarnia.com
  24-річну молодшу сержантку Тетяну Алхімову з Херсонщини застрелили, вона сама застрелилася через необережне поводження зі зброєю або самогубство
24-річну молодшу сержантку Тетяну Алхімову з Херсонщини застрелили, вона сама застрелилася через необережне поводження зі зброєю або самогубство

6 листопада загинула 24-річна Тетяна Алхімова.

Молодший сержант, командир відділення, перебуваючи на військовій службі, самостійно здійснила постріл зі штатної зброї, за попередніми даними прокуратури. Загинула на місці.

За фактом загибелі триває кримінальне провадження за статтями умисне вбивство, доведення до самогубства та порушення правил поводження зі зброєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24-річна молодша сержантка загинула в зоні ООС

Тетяна Алхімова народилася 1997 року в Херсонській області. Була молодшою сержанткою окремої мотопіхотної бригади ім. кошового отамана Костя Гордієнка. Призвали на службу 16 серпня 2019-го. Була у Донецькій і Луганській областях. Починала з посади радіотелефоністки. Згодом перевели на посаду зовнішнього оператора. Останнє місце служби - командир відділення безпілотних авіаційних комплексів. Для неї це була друга ротація.

10 листопада Тетяну поховали у Новій Каховці.

Володимир Феняк

Автор: УП
  Володимир Феняк помер через проблеми зі здоров’ям
Володимир Феняк помер через проблеми зі здоров’ям

10 листопада біля Бахмута від гострої закупорки легеневої артерії помер 34-річний військовий з Кіровоградщини Володимир Феняк.

Був молодшим сержантом 40-ї окремої артилерійської бригади ім. Великого князя Вітовта. Не хворів. Вночі близько 1:50 стався напад, від якого помер. Поховали 12 листопада у селі Йосипівка Кіровоградської області.

Двоє українських військових загинули на Донбасі у жовтні. Майстер-сержант, 51-річний Георгій Халіков, із 93-ї механізованої бригади загинув від артилерійського обстрілу на Донеччині 26 жовтня. Старший солдат, 36-річний Віктор Рачугін, із 17-ї танкової бригади - від кульового поранення в Луганській області 27 жовтня. Ще 23 військових були поранені.

Зараз ви читаєте новину «У листопаді окупанти вбили шістьох українських військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути