Ексклюзиви
понеділок, 13 липня 2020 18:06

У МЗС України відповіли на вимогу росіян змінити конституцію заради Донбасу

У МЗС України відповіли на вимогу росіян змінити конституцію заради Донбасу
В України не збираються змінювати конституцію заради Донбасу. Фото: Facebook/МЗС

Україна не розглядає варіант змінити Конституцію для закріплення правового статусу окремих районів Донецької та Луганської областей.

Як наголосив глава МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю "Сегодня", "коли Росію не влаштовують положення якогось закону України або законопроєкту, то це проблема Росії".

"Ми незалежна держава й ухвалюватимемо ті закони, які вважаємо за потрібне. Ми поважаємо свої міжнародні зобов'язання і завжди корелюємо наше законодавство з міжнародними зобов'язаннями, але жодна країна не вказуватиме нам, яким має бути закон. У нас не бюро задоволення "хотєлок" будь-яких країн", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков відреагував на чутки про ультиматум Росії щодо ОРДЛО

За його словами, в Україні вже кілька років реалізується реформа децентралізації, в межах якої можна розглядати повноваження окупованих районів Донецької та Луганської областей.

"Будь-які спроби перекрутити Мінські домовленості, інтерпретувати їх таким чином, щоб реінтеграція відбулася на російських умовах, приречені на провал", - сказав Кулеба.

Росія готова до виходу України з Мінських угод, при цьому заявляє, що створити нову базу для врегулювання буде складно.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС України відповіли на вимогу росіян змінити конституцію заради Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути